İslam karşıtı 10 bin kişi yürüdü

İslam karşıtı 10 bin kişi yürüdü

Almanya'da 'Yurtsever Avrupalılar' adı altında haftalardır İslam ve yabancı karşıtı gösteriler düzenleyen oluşuma katılım artıyor.

Alman Basın Ajansı'nın (dpa) haberine göre, "Batının İslamlaşmasına Karşı Yurtsever Avrupalılar" (Pegida) adı altında Dresden kentinde ortaya çıkan oluşuma katılım artıyor. Dresden'i örnek alan diğer Alman kentlerinde de "Pazartesi Yürüyüşleri" adı altında eylemler düzenleniyor.
Başlangıçta sayıları birkaç yüz olan göstericiler artık binlerle ifade ediliyor. Düsseldorf'ta Pegida'ya atfen benzer amaç ve içerikte Dügida kuruldu. Pegida taraftarlarının bugün için yürüyüş bildiriminde bulundukları şehirler arasında Kassel ve Würzburg da bulunuyor.
 
Pegida sözcüsü Lutz Bachmann, "Kimse gündeme getirdiğimiz meseleleri ele almaya cesaret edemiyor. Hemen Nazi damgası vuruluyor. Radikal düşüncelerle işimiz yok" sözleriyle oluşumu savunuyor.
Aşırı sağ uzmanı siyaset bilimci Hajo Funke, Pegida hareketinin "masum bir vatandaş protestosu" olarak nitelenemeyeceğine dikkat çekiyor.
DW Türkçe

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.