İslam ezelden ebede kurtuluş yoludur

İslam ezelden ebede kurtuluş yoludur

Akademya Dergisi ve Üsküdar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu’ Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oturumlarla başladı.

Akademya Dergisi ve Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumu’ dün başladı. Fikir ve sanata dair açıklamalarla katılımcılara entelektüel bir düşünsel seyir serüveni yaşatılan sempozyuma Büyük Doğu idealini hayat felsefesi edinen birçok dava eri katıldı.

BU DAVA ALLAH VE RESULÜ’NÜN DAVASIDIR

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını Baran Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Kazım Albayrak yaptı. Kazım Albayrak’ın ardından kürsüye çıkan Bahçelievler eski Belediye Başkanı Muzaffer Doğan, “Bu dava kimseyle kaim değildir. Üstad Necip Fazıl da, Mütefekkir Salih Mirzabeyoğlu da, hepimiz fani varlıklarız. Bu dava Allah ve Resulü’nün davasıdır. Kıyamete kadar sürecektir. İslam, ezelden, ebede akıp giden mutlak kurtuluş yoludur” dedi.

BÜYÜK DOĞU HER YÖNÜYLE ELE ALINDI

Metin Soyluk ve Ekrem Kubilay Karadeniz’in moderatörlüğünü yaptığı sempozyumda ‘Temel Tezler’ oturumuna geçildi. Bu ilk oturumda eğitimci, edebiyatçı, tercüman Kenan Durdu, Büyük Doğu’nun fikir, sanat ve edebiyata ne getirdiğini örneklerle pekiştirerek anlattı. Daha sonra sözü alan edebiyatçı-yazar Selim Gürselgil, Büyük Doğu-İbda’nın temel tezlerini, prensiplerini ve tekliflerini çerçeveleyen konuşmasını yaptı. Peşinden konuşan gazeteci-yazar Şükrü Sak, milli başkanlık sisteminin ufku olarak Başyücelik Devleti ve Aydınlar Aristokrasisi üzerinde durdu. İlk oturumun son konuşmacısı eğitimci-yazar Ercan Çiftci ise, Büyük Doğu’nun İslam tasavvufu önünde Batı tefekkürünü muhasebe etmesini ve bu cehdin sonunda ‘Hikemiyat’a inkilab etmesini vurgulayıcı bir konuşma yaptı.

SAHİLDE AÇIK HAVA İFTARI

‘Tarih Muhasebesi’ adlı ikinci oturumda ise, Selim Gürselgil, araştırmacı Sedat Bulut, araştırmacı-yazar Hülya Uyar ve Dr. Vehbi Kara’nın konuşmaları gerçekleşti. Ressam Rukiye Şenel’in resim sergisinin yanı sıra, müzisyen Mehmet Ali Demir’in de bir konser verdiği Yürüyen Büyük Doğu Sempozyumunun ilk günü, Üsküdar Belediyesi’nin katılımcılara verdiği sahilde açık hava iftarıyla sona erdi.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.