İslam düşmanlığı yapan ırkçıların zeka seviyesi

İslam düşmanlığı yapan ırkçıların zeka seviyesi

Batı ülkelerinde açılmış bazı İslam Düşmanı Facebook sayfaları, İslamiyet ve Müslüman Düşmanı paylaşımlar yapmak adına yalan haberleri servis ediyor. Fakat bazen bu sayfaları rezil eden olaylar da yaşanıyor.

İngiltere genelinde binlerce beğenisi bulunan ve aslen Kuzey İrlandalı İslam karşıtları tarafından kurulmuş olan bir Facebook sayfası aşırı sağcı ve ırkçı kimliği ile dikkat çekiyor. Exposing-İslam Northern İreland adlı bu sayfa her gün İslamiyet ve Müslümanlara dair asılsız ve garip haberler yaparak İngiltere'deki Irkçı hareketlerin kışkırtıcılığını da yapıyordu.

Fakat bu sayfa geçtiğimiz gün İslam düşmanlığından rahatsız olan kişiler tarafından rezil edildi. Daha önce ABD'li bir İslam Düşmanı sayfa da benzer şekilde rezil edilmişti.

(İlgili haber için Tıklayınız: Facebook'taki İslam Düşmanı Sayfa böyle ters köşe oldu )

Kur'an-ı Kerim'den ayetler paylaşarak, bunları sözde Bilim-İslam çatışması ortaya çıkarmak için uğraşan sayfa, İrlanda'da Müslümanlara yönelik yapılan güzel organizasyonları ve faaliyetleri de ırkçı bir kimlik ile çarptırarak tartışma ortamı oluşturuyordu. 

Sayfanın rezil olma süreci ise, sayfa yöneticilerinin üyeleri arasında yeni bir logo yarışması yapması ile başladı. Bu logolar arasından bir tanesi seçildi. Fakat fark edemedikleri bir durum, son iki gündür İngiltere ve İrlanda'da dalga konusu olmalarına neden oldu. İşte sayfanın seçtiği yeni logo;

exposing-islam-racist-cunts.png

Logo ilk bakışta sayfanın amacını karşılıyor gibi görünüyor. Arapça yazılı bir metine büyüteç tutan logo, sayfanın sözde Kur'an araştırmalarını temsil ediyor. Fakat fotoğrafta kendileri açısından yolunda olmayan bir durum var. Sayfanın logosunu yakınlaştırdığımızda; Resimde Arapça harfler değil, İngilizce olarak açık bir şekilde; Biz Irkçı 'aptallarız' sözleri fark ediliyor. 

exposing-islam-ra-cist-cunts-final-001.png

Müslümanları canavar gibi göstermeye çalışan ve sözde Kur'an-ı Kerim araştırmaları yapan bu sayfanın kendilerine tasarlanan logodaki harflerin Arapça olup olmadığını dahi bilmemesi bile bir başka ironik durum ortaya çıkardı.

Evolvepolitics'in haberine göre sayfa İngiltere ve İrlanda'da sosyal medyanın diline düşmüş. Pek çok kişiye göre ırkçıların zeka seviyesi ve bilgisi bu olay ile bir kez daha tescillenmiş oldu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.