İslam Düşmanlığı ile nasıl mücadele etmeliyiz?

İslam Düşmanlığı ile nasıl mücadele etmeliyiz?

İslam Düşmanlığı Dünya'da giderek artan bir sorun olarak görülüyor. Boston'da bir karikatürist, toplum içinde Müslümanlara düşmanca davrananlar ile nasıl mücadele edilir? sorusuna çizimleri ile yanıt arıyor.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Amerika Birleşik Devletleri'nin Boston şehrinden başlayan bir kampanya ABD'nin diğer şehirlerinde de yayılarak ülkenin en çok ilgi gören konularından biri olmaya başlıyor. Dünya çapında giderek artarak bir sorun haline gelen İslam ve Müslüman Düşmanlığı, özellikle batılı ülkelerde pek çok Müslüman'ın ayrımcı davranışlara maruz kalmasına neden oluyor.

Fakat son günlerde başlayan bir kampanya adından sıkça söz ettiriyor. İslam Düşmanı kişilerin Müslümanlara karşı ayrımcı davranışları nasıl durdulur? sorusuna yanıt veren çizimler ABD'de tabelalara ve duvarlara asılmaya başlandı. Ayrıca bir el broşürü de dağıtılıyor.

dfdja9yxsaa6qso.jpg-large.jpg

Meşhur Sosyal Platform Tumblr üzerinden başlayan kampanyanın çıkış noktası İnternette meşhur olan bir karikatürist olan Marie Shrinie Yener adlı Tumblr kullanıcısı oldu. Fransa'da yaşayan Marie, yaptığı çizimler ile, Müslüman düşmanı olmayan duyarlı kişilerin eğer toplum içinde bir Müslümana karşı ayrımcı davranış gördüğünde ne yapması gerektiğini anlatıyor.

Marie, İslamofobik davranışları gösterenlere karşı yapılması gereken ilk şeyin anında topluluk olarak onu göz hapsine almak olduğunu söylüyor. Bu şekilde onaylanmadığını, tepki gösterildiğini anlayan kişi bu davranıştan cayabilir.

Boston İslam Kültür Merkezi, bu karikatürlerin dağıtımında ve yayılmasında önemli bir rol üstlenmeye başladı bile. 200 bine yakın el broşürü bastıran merkez, çizimleri duvarlara ve tabelalara asmaya başladı.

Guardian'ın haberine göre kampanya pek çok ülkede de viral olmuş durumda. Marie yeni çizimleri hazırlamaya başladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.