İslam Dünyası Teknoloji Ödülü

İslam Dünyası Teknoloji Ödülü

ASELSAN, İslam Dünyası İstanbul Teknoloji Ödülü'ne layık görüldü. Ödülü, Pakistan Devlet Başkanı Mamnoon Hussain’in elinden şirket adına uluslararası pazarlama müdürü Tuğrul Özkan aldı.

ASELSAN'dan yapılan açıklamaya göre, İslam dünyasının vizyon, derinlik ve entegrasyonunu güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak ve teşvik etmek maksadıyla ilk kez bu yıl "İslam Dünyası İstanbul Ödülleri" düzenlendi.

Devlet, özel, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji, kamu diplomasisi dallarında bu yıldan itibaren her yıl verilecek ödüller; İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Platformu (İSTTP) üyelerinin Pakistan’ın Başkenti İslamabad’ta yaptıkları 6. forum kapsamında sahiplerini buldu. Bu kapsamda, Pakistan Senatosu Güvenlik Komitesi ev sahipliğinde düzenlenen ödül töreni, Pakistan Devlet Başkanı Mamnoon Hussain’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Törende ASELSAN, İstanbul Teknoloji Ödülü'ne layık görüldü. ASELSAN'ın ödülünü Hussain’in elinden şirket adına uluslararası pazarlama müdürü Tuğrul Özkan aldı.

İSTTP, ocak 2010’da icra edilen İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Forumu sonunda yayımlanan “İstanbul Deklarasyonu” ile kuruldu. İstanbul, Bakü, Kahire ve Bağdat’ta toplanan İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Forumu ve Akil Kişiler Kurulu Toplantılarında, İslam dünyasının vizyon, derinlik ve entegrasyonunu güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak ve teşvik etmek amacı ile devlet, özel, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji, kamu diplomasisi dallarında 2015 yılından itibaren her yıl düzenli olarak İslam Dünyası İstanbul Ödülleri verilmesi kararlaştırılmıştı.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.