İslam dünyası Mısır'a bir şey demeyecek mi?

İslam dünyası Mısır'a bir şey demeyecek mi?

Dakikada 26 idam onaylanıyor. Siyasi bir karar. Rekor aslında bu. İslam dünyası peki buna bir şey demeyecek mi?

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, "Herkesin gözü önünde Rabia katliamı yaşandı. Çoluk, çocuk ve kadınlar şehit edilerek öldürüldü. Yine herkesin gözü önünde, bugün 529 kişi hakkında idam kararı verildi. Dakikada 26 idam onaylanıyor. Siyasi bir karar. Rekor aslında bu. İslam dünyası peki buna bir şey demeyecek mi?" dedi.

İşbilir, Aksaray Üniversitesi'nde (ASÜ) Aktif Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen "İslam Dünyası'nın Son Yüzyılı ve Türkiye" konulu konferansta konuştu.

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan), İsmailiye kentinde Hasan El Benna tarafından 85 yıl önce kurulduğunu belirten İşbilir, teşkilatın zamanla küresel bir hareket olduğunu söyledi.

Batılı ülkelerin, İslam ülkelerini bir satranç tahtası gibi gördüklerini dile getiren İşbilir, şunları kaydetti:

"Nerede, at, fil, vezir ve şah var, bunların hesaplarını yapıyorlar. Bunların sonucunda bakıyoruz ki işgal edilen, yağmalanan, sömürülen, kaosa sürüklenen, diktatörlere mahkum edilen, demokrasinin yakıştırılmadığı yine bizim dünyamız oluyor. Cezayir'de seçimler yapılmadı mı, yapıldı. Neden kazanana tahammül etmediniz? Hani demokrasi çok önemliydi? Gazze'de yapılmadı mı, yapıldı. Neden kazanana tahammülünüz yok. Mısır'da seçim yapılmadı mı, yapıldı. Neden tahammül edemediniz? Bıraksaydınız, başarısız olsaydı. Bütün öngörülere göre, Mısır'a kim gelirse gelsin başarısız olacaktı. Ekonomik veriler bunu gösteriyordu. Siz, bir milletin rüyasını yok ettiniz. Bir sonraki neslin rüyalarını yerle bir ettiniz."

- "Darbe gelince sadece İhvan'a, Ali'ye Veli'ye gelmez"

İşbilir, Mısır'da darbe karşıtı 529 kişi hakkında bir ceza mahkemesinin idam kararı verdiğine işaret ederek, şöyle devam etti:

"Mısır'da tüm mahkeme 20 Dakika sürdü. Dakikada 26 idam kararını onayladı. Yarın da 680 küsur sanık hakkında idam kararı var. Darbe rejiminin amacı ne? İhvan'ın şahsında, asıl İhvan değil orada, tüm darbe karşıtları. Darbe gelince sadece İhvan'a, Ali'ye Veli'ye gelmez. Herkese geliyor. Tüm darbe karşıtları var hedeflerinde..."

Mısır'ın Türkiye için önemli olduğuna dikkati çeken İşbilir, şunları söyledi:

"Mısır, tarihinde böyle bir şey görmedi. Mısır, en gaddar adamları bile gördü ama böyle bir şey görmedi. Medya falan yoktu o zamanlar. Şimdi medya da var. Herkesin gözü önünde Rabia katliamı yaşandı. Çoluk, çocuk ve kadınlar şehit edilerek öldürüldü. Yine herkesin gözü önünde, bugün 529 kişi hakkında idam kararı verildi. Dakikada 26 idam onaylanıyor. Siyasi bir karar. Rekor aslında bu. İslam dünyası peki buna bir şey demeyecek mi?"

İşbilir, Bangladeş'te de idamların olduğunu dile getirerek, "Türkiye, o idamlar olmasın diye uğraştı. Bangladeş hükümeti geri adım atmadı. Bangladeş'i, Mısır'ı ve Türkiye'yi kaosa sürükleyeceklerini bildikleri halde niçin bunları yaptırıyorlar. Çok açık. İslam dünyası toparlanmasın istiyorlar. İslam dünyası, din-devlet ilişkilerini çözemesin istiyorlar. İslam dünyası, cemaat-iktidar ilişkilerini çözemesin istiyorlar. İslam dünyası, o psikolojik gerilimden kurtulamasın istiyorlar" diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.