İslam dünyası Kudüs ve Mescidi Aksa için toplanıyor

İslam dünyası Kudüs ve Mescidi Aksa için toplanıyor

Ankara'da 21 Mart’ta “Barışın Kenti Kudüs Zirvesi Konferansı”, 22 Arap devletinden bakan ve üst düzey bürokratların katılımı ile gerçekleştirilecek.

“Barışın Kenti Kudüs Zirvesi Konferansı”nın Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu, Arap Devletler Ligi, Ürdün Haşimi Krallığı Ankara Büyükelçiliği, Filistin Ankara Büyükelçiliği işbirliğiyle Ürdün Haşimi Krallığı ve Filistin Devleti’nin himayelerinde 21 Mart’ta Ankara Sheraton Hotel'de yapılacağı açıklandı. Zirveye Türkiye Sanayici İş Kadınları ve İş Adamları Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy ve Arap Devletler Ligi Türkiye Temsilcisi Büyükelçi Mohamed El Fattah Naciri başkanlık edecek. 22 Arap ve Müslüman devletin katılımıyla yapılacak konferansta kutsal şehir Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın sorunları ve geleceği tartışılacak. Kudüs zirvesinde alınan kararların yazıya dökülerek toplantı sonrası Arap Devletler Ligi’ne ve Birleşmiş Milletler’e bildirileceği belirtildi.

Ortadoğu uzmanları, Arap ve Müslüman devlet temsilcileri, Kudüs ve Mescidi Aksa konusunda tarihte ilk defa bu kadar geniş çaplı ve uluslararası bir toplantıda bir araya gelecekler. Uzmanlar, İslam tarihinde bu kadar anlamlı ve önemli bir toplantının Türkiye'nin başkenti Ankara'da yapılmasının Türkiye için önemli olduğuna vurgu yaptılar. Kudüs zirvesinde Ürdün Haşimi Kralı 2. Abdullah ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın da en üst düzeyde temsil edileceği açıklandı.

iha
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.