'İslam Dünyası Gençlik Başkenti' unvanını Doha devraldı

'İslam Dünyası Gençlik Başkenti' unvanını Doha devraldı

Kudüs'ün 2018 yılında üstlendiği İslam Dünyası Gençlik Başkenti unvanı, düzenlenen törenle 2019 yılı için Doha'ya devredildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mütevelli heyeti onursal başkanlığını üstlendiği, "Kudüs-2018 İslam Dünyası Gençlik Başkenti" programının devir teslim töreni, İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) tarafından Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Konseyi ile Gençlik ve Spor Bakanlığının iş birliğinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenen törende, Kudüs'ün 2018 yılında üstlendiği İslam Dünyası Gençlik Başkenti unvanı, sembolik anahtar teslimiyle 2019 yılı için Katar'ın başkenti Doha'ya devredildi.

Törende, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Filistin Gençlik ve Spor Yüksek Kurulu Başkanı Orgeneral Cibril Recub, Katar Gençlik ve Spor Bakanlığı Danışmanı Abdulrahman el-Hayri, Katar Ankara Büyükelçisi Salim bin Mübarek el-Şafi, İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Recep Şentürk ve Beyoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Kurt hazır bulundu. 

Organizasyonda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Kudüs sadece bir şehir değildir. Kudüs, bütün dünya Müslümanları için bir sembolüdür. Kudüs, bizim ilk sevdamız, ilk kıblemizdir. Kudüs, namusumuzdur." dedi.

İslam Dünyası Gençlik Başkenti programı

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) gençlik programlarına son derece hassasiyetle yaklaşılması gerektiğinin altını çizen Kasapoğlu, "İslam Dünyası Gençlik Başkenti programı, Müslüman gençlerin yetenek ile yaratıcılıklarının gelişmesi, toplumsal yaşamda görünürlüğünün artması ve aralarındaki dayanışmanın güçlendirilmesinde önemli bir araç olmuştur." açıklamasında bulundu.

İslam Dünyası Gençlik Başkenti programı kapsamında yıl boyu gerçekleşen etkinliklerde başarılı olan katılımcılara ödüllerinin verilmesinin ardından, 2019 yılında bu unvanı taşıyıp, programa ev sahipliği yapacak Doha için temsili anahtarın Katarlı yetkililere teslim edilmesiyle tören sona erdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.