İslam dünyası eyleme geçmeli

İslam dünyası eyleme geçmeli

İşbilir, İslam dünyasının, Filistinlilerin mağduriyetlerini gidermek için stratejik bir planla eyleme geçmesi gerektiğini belirtti

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, İsrail ile Filistin arasındaki kalıcı ateşkese ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik 51 gün süren saldırılarından sonra kalıcı ateşkes için anlaşılmasının başta Filistin olmak üzere tüm İslam dünyasında sevinçle karşılandığını belirterek, Filistinlilerin tarihi bir direniş sergileyerek İsrail'i ateşkese mecbur ettiğini kaydetti.
 
Gazze'nin, Filistin'in insanlığın barbarlığa ve terör devletine karşı zaferini kutladıklarını aktaran İşbilir, saldırılarda 2 bin 140 şehit verildiğini, 11 bin 100 Gazelinin yaralandığını, on binlerce kişinin evsiz kaldığını, Gazzelilerin bu zaferin gerçek kahramanları olduğunu ve onların unutulmaması gerektiğini bildirdi.
 
"Yaralıların tedavisi ve psikolojik desteğe ihtiyacı olan başta çocuklar olmak üzere Gazzeliler için destek çalışması yapılmalıdır. Evsizlerin evlerinin yeniden inşası için Gazze'yi imar seferberliği başlatılmalıdır" ifadesini kullanan İşbilir, bu ateşkesi taçlandıracak ve bölgede kalıcı barışı tesis edecek yegane yolun "Filistin'in tam anlamıyla özgürlüğüne kavuşması" olduğunu dile getirdi.
 
"İslam dünyası kenetlenmek için bu zaferi fırsat bilmeli"
 
İşbilir, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
 
"İşte tam da bu esnada Gazze'yi imar etmekle birlikte Filistin için kenetlenip meselenin tüm boyutlarını dikkate alarak Filistinlilerin davasına sahip çıkmak gerekmektedir. İsrail'in soykırım derecesindeki katliamının hesabı sorulmalı, işlemiş olduğu insanlığa karşı suçlardan dolayı İsrail cezalandırılmalıdır. Küresel sistem adalet üretemezse çatışma yine olacaktır. Yine kan ve gözyaşı akacaktır. Gazze'de yaşanan katliamın tüm yönlerinin tespit ve takibi için Türkiye'nin öncülüğünde bir hukuk ve gözlem heyeti kurulmalıdır. 
 
Ayrıca tutukluların serbest bırakılması, işgalin sona ermesi, Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tehdit ve kısıtlamalar, mültecilerin geri dönmesi ve yerleşimciler meselesi çözülmeden bölgede kalıcı barış olacağını düşünmek hayaldir. İslam dünyası, Filistinlilerin bu zaferini fırsat bilip haklı davalarını neticelendirmek için kenetlenmeli ve tüm sahalarda Filistinlilerin mağduriyetlerini gidermek için stratejik bir planla eyleme geçmelidir. Filistin, insanlığın vicdanıdır. Filistin'e sahip çıkmak demek insanlığa sahip çıkmak demektir. Filistin'de kalıcı barışı tesis etmek, bölgesel ve küresel barışın anahtarıdır."
 
İşbilir, bu süreçte Türkiye ve Katar'ın Filistinlilerin yanındaki kararlı ve onurlu duruşlarını tarihin de Filistinlilerin de unutmayacağını belirterek, Filistinlilerin haklı davalarına verilen bu anlamlı desteğin artarak devam etmesi, yeni müttefiklerle bu vicdan hattının güçlendirilip genişletilmesi gerektiğini vurguladı.
 
Cihangir İşbilir, "Gerçek direniş hattı budur. İşgale, hukuksuzluğa, teröre, çatışmaya karşı güçlendirilecek bu hat bölge insanının sigortası olabilir. Uluslararası Rabia Platformu olarak Filistinlileri kutluyor, onurlu direnişlerini selamlıyor ve Müslümanları ve insanlığı bu dava etrafında kenetlenmeye davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.