İslam dünyası büyük bir doğumun arefesinde

İslam dünyası büyük bir doğumun arefesinde

Yusuf Kaplan: Karamsar olmaya gerek yok

Risale Haber-Haber Merkezi 
 
Büyük doğumların büyük sancıların çocuğu olduğunu belirten Yusuf Kaplan, "İslâm dünyası, sancılı, sancılı olduğu için de büyük bir doğumun arefesinde" dedi.
 
Yeni Şafak'taki yazısında "karamsar olmaya gerek yok" olmadığına vurgu yapan Kaplan, "Tam aksine. Zira Batılılar, Türkiye'nin gelişine ve İslâm dünyasını yeniden toparlama yürüyüşüne bakarak geliştiriyorlar bütün stratejilerini. Bu, özelde Türkiye'nin, genelde ise İslâm'ın son iki yüzyılda ilk defa yeniden özne konumuna yerleştiğini gösterir. O yüzden Türkiye'nin büyük hata yapmaması, Batı ittifakını doğrudan karşısına almaması ama kendi tarihî yürüyüşünü önce dalga-kıracak sonra da dalga-kuracak bir yolculuğu adım adım hayata geçirmesi gerekiyor" dedi.
 
"İslâm dünyası kan gölüne döndü diye enseyi karartmayalım" uyarısında bulunan Kaplan, "Unutmayalım: Büyük doğumlar, büyük sancıların çocuğudur. İslâm dünyası, sancılı, sancılı olduğu için de büyük bir doğumun arefesinde... Türkiye, artık kolay kolay dize getirilemeyecek ve durdurulamayacaktır Allah'ın izniyle... Bugüne kadar, etrafımızdaki bütün ülkelerin teker teker düşürülmesi ama Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan yapılan saldırıları püskürtmesi, büyük yanlışlık yapmadığımız sürece Türkiye'nin bölgenin geleceğini şekillendirecek bir noktaya geleceğinin umut vaadeden göstergeleridir" şeklinde yazdı.
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum