İslâm dünyada en hızlı büyüyen din

İslâm dünyada en hızlı büyüyen din

ABD’de yapılan bir araştırmada, Müslüman nüfusun dünyadaki diğer dinlere göre daha hızlı artarak, 2050 yılında Hıristiyan nüfusunun sayısına yaklaşacağı, 2070’te ise geçeceği bildirildi.

ABD’de bulunan Pew Araştırma Merkezi’nin, doğum oranları ve din değiştirme eğilimlerine bakarak oluşturduğu öngörüye göre dünyada en hızlı büyüyen din olarak İslam gösterildi. Dünya genelinde 2010 yılı rakamlarına göre, 2,2 milyar kişi ile dünya nüfusunun yüzde 31’i Hıristiyan. Müslüman sayısı ise 1,6 milyar kişi ile dünya nüfusunun yüzde 23’ünü oluşturuyor.

2070’TE MÜSLÜMANLAR HRİSTİYANLARI GEÇECEK

Pew’in tahminine göre, 2050 yılında dünyadaki Müslüman nüfus, Hıristiyan nüfusunun sayısına yaklaşacak ve 2070 yılında ise geçecek. Buna göre, güncel demografik eğilimlerin sürmesi halinde 2050 yılında dünya nüfusunun 9,3 milyar olması, Müslüman nüfusun 2,8, Hıristiyan nüfusun ise 2,9 milyara ulaşması bekleniyor. Bu minvalde Müslüman nüfusun dünya nüfusunun yüzde 30’una çıkacağı, Hıristiyan nüfusun ise 2010 yılındaki oranını koruyarak yüzde 31’de kalacağı tahmin ediliyor.

EN HIZLI ARTIŞ HİNDİSTAN’DA

Avrupa’daki Müslüman sayısı ise 2050’de neredeyse iki katına çıkarak yüzde 10’a ulaşıyor. 

Özellikle Ortadoğu ülkeleri ile Hindistan’da bu artış, daha hızlı yaşanacak. 2050 yılında Hindistan dünyanın en kalabalık Müslüman nüfusuna ev sahipliği yapacak.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum