İslam dinini terör dini gibi gösterme gayreti var

İslam dinini terör dini gibi gösterme gayreti var

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, Batı'da İslam dinini terör dini gibi gösterme gayretleri olduğunu belirterek, "Fransa'da yapılan saldırı aslında İslam dinine yapılan bir saldırıdır. Adeta bir haçlı saldırısıdır" dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Fransa'da mizah dergisi Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının kabul edilebilir bir tarafının olmadığını, saldırıyı en ağır şekilde kınadıklarını söyledi.

İslam medeniyetinin bir insanın ölümünü, kainatın ölümü görenlerin medeniyeti olduğunu ifade eden Gündoğdu, saldırıyla İslam dinini ilişkilendirmeye çalışanlara tepki gösterdi.

Saldırının gerçekleşme şekli ve zamanının birçok soruyu akıllara getirdiğini dile getiren Gündoğdu, saldırının Avrupa'da özellikle de Almanya'nın Dresden kentinde İslam karşıtı gösterilerin yoğunlaştığı bir dönemde yaşanmasının manidar olduğunu ifade etti. 

İslami değerlere saldırıyı gelenek haline getirmiş ve bu nedenle polis tarafında korunan bir dergiye saldırganların rahatça girmesinin bilinçli güvenlik açığı şüphesi uyandırdığını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

"İslam dinini terör dini gibi gösterme gayreti var. Fransa'da yapılan saldırı aslında Fransa'ya değil İslam dinine yapılan bir saldırıdır. Adeta bir haçlı saldırısıdır. Bu saldırı, geçmişte haçlı ordularının İslam ordularına yönelik fiili saldırılarının, bugün haçlı zihniyetiyle kurgulanan provokasyonlarla yapılmasıdır. Dün Haçlı Orduları saldırılarını savaş meydanlarında yaparken, bugün Haçlı zihniyeti yerin altında provokasyonlarla İslam'a saldırıyor. Hedefleri terör ile İslam'ı eşit göstermek. Bu oyuna gelmememiz lazım."

"Hollande'ı pişmanlığı nedeniyle pişman etmek istiyorlar"

Gündoğdu, dergiye saldırılmasının ardından Fransa'nın batısındaki Le Mans bölgesindeki bir camiye el bombası atıldığını, Port-la-Nouvelle kentinde bir mescide ateş açıldığını söyleyerek, Charlie Hebdo'ya yapılan saldırının arkasında Avrupa'daki cami ve mescitlere yapılan saldırıları haklı gösterme niyetinin olduğunu ifade etti. 

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'ın, Suriye konusunda "Türkiye doğru yerde duruyordu biz yanlış yaptık. Esed bu kadar şımartılmamalıydı" açıklamalarını yaptığı dönemde saldırının Fransa'da gerçekleştiğine işaret eden Gündoğdu, "Görünen o ki Hollande'ı geçmiş hataları nedeniyle yaşadığı pişmanlığa birileri pişman etmek istiyor. Bu durum da bu işin arkasında bir Batı üst aklının olduğunu bize işaret ediyor" dedi.

Avrupa'da belli kesimlerin kendi teröristlerini İslam adına sahaya sürerek, İslamafobiyi beslemeye çalıştığını ifade eden Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Batının önünde iki şey duruyor; Ya Hollande'ın dediği gibi dünyanın neresinde olursa olsun darbecilere, katillere, katliamcılara, diktatörlere karşı olacaklar ve kendi ellerinde olduğunu iddiasında bulundukları insan haklarıyla ilgili değerlere sahip çıkacaklar ya da Esed'in öldürdüğü çocukların ve terörist devlet İsrail'in Gazze'de katlettiği çocukların kanı ellerine bulaşmış olarak çökmeye, batmaya, yok olmaya mahkum olacaklar."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.