İslam Birliği için tarihi fırsat!

İslam Birliği için tarihi fırsat!

İngiltere’nin AB’den ayrılması; Haçlı Birliği çöküyor yorumlarına neden olurken, ayrılığın domino etkisi yapacağına da dikkat çekiliyor.

Birlik üyesi diğer ülkelerin de AB’den ayrılmasının gündeme gelmesi, “Haçlı Birliği çöküyor” yorumlarına neden oldu. Akit’e konuşan kanaat önderleri, Haçlıların oluşturduğu birliğin parçalanma sürecine girmesinin İslam dünyasındaki birlik arayışını daha da hızlandırdığını vurguladı. “Haçlı projesi olan AB’nin dağılma sürecine girmesi İslam dünyası için tarihi fırsattır” diyen önderler, Müslüman liderlere birleşme çağrışı yaptılar.

DÜNYA BARIŞI İÇİN İSLAM BİRLİĞİ

Konuyu değerlendiren Anadolu Platformu Başkanı Turgay Aldemir, şunları ifade etti: Aslında uzun süredir yaşlı Avrupa can çekişiyordu. İngiltere Hristiyan birliğini zor günlerin beklediğini görünce kendini kurtarmak için batan gemiyi ilk terk eden ülke oldu. Hristiyan birliği tezi teorik olarak zaten çöktü, pratikte de İngiltere’nin ayrılmasıyla başladı. İslam dünyasını birbirine düşüren, Müslümanların birleşmesinin önündeki en büyük engel olan Haçlı birliği çökerken, İslam birliğinin önündeki engeller de kalkıyor. İslam birliğini engellemek için İslam birliğinin başkenti Türkiye’nin başına Gezi kalkışmasını, 17-25 Aralık darbesini ve PKK terörünü bela etseler de Türkiye bu kuşatmayı eninde sonunda yaracaktır. Batı’nın dünyayı sürüklediği kaosa karşı tek çözüm İslam birliğinin kurularak dünya barışının sağlanmasıdır.”

EMPERYALİST KAVGA UMUT OLDU

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da şu görüşleri bizimle paylaştı: Avrupa’nın dünyaya verebileceği hiçbir şey kalmadı. Özgürlük ve haklar ekseninde savundukları tüm değerleri kendi elleriyle yok ettiler. Batılıların dünya halklarına model olma iddiasının içi boş bir söylenti olduğu ortaya çıktı. Sadece menfaatlerini sürdüren bir anlayışta oldular. Adaletsizliklerinin tezahürü olarak kendi içlerinde menfaat kavgasına tutuşmaları ve parçalanmaya doğru gitmeleri dünya halkları için bir umut oldu. İslam dünyası bu tarihi boşluğu değerlendirerek birliğini yeniden oluşturmalı ve dünyada tesis etmelidir.”

İSLAM BİRLİĞİ İÇİN TARİHİ FIRSAT

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay ise, şunları aktardı: AB, 60 yıldır Türkiye’yi kapılarında bekletiyor. Bugün gelinen noktaya bakıldığında AB’nin kendi yaralarına merhem olamadığını gördük. Hep faydacı, çıkarcı bir birlik gördük. Hristiyan birliğinin üyelerinin kendi aralarında bile samimiyetinin olmadığını gördük. İngiltere halkının bu tercihini çok iyi okumamız gerekiyor. Biz inanç kaynağımızı, tarihi ve kültürel kaynağımızı çok iyi değerlendirirsek İslam birliği için tarihi bir fırsatın doğduğunu görebiliriz. Umutlu olalım, AB ile yarışabilecek hem tarihi hem de ekonomik kaynaklarımız var. Yeter ki bunları doğru bir şekilde değerlendirebilelim.

MÜSLÜMANLARIN ZAFERİ YAKINDIR

Diyanet Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar da şu görüşleri dile getirdi: Sömürgecilikle dünyayı sömürmeye ve dünya üzerinde hakimiyet kurmaya çalışan AB, Osmanlı’nın izlerini Avrupa’da tamamen silmek için kuruldu. Tüm dünyayı sömüren AB, dünyaya ihraç ettikleri bu zulmün devam etmeyeceğini kendi içlerinde çıkan fitneyle görmüştür. Bizi Müslüman olduğumuz için bu birliğe almayan, İslam dünyasındaki kan ve gözyaşından birinci derecede sorumlu olan bu Haçlı Birliğinin yakın zamanda çökeceğine inanıyorum. Bu tarihi kırılmalar Müslümanların zaferiyle sonuçlanacaktır diye yürekten inanıyoruz. İslam birliği için gün doğumu yakındır ve bu sancılı doğum için bütün Müslümanlar Türkiye’nin etrafında birleşmelidir.”

 

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.