İslam birliği için önce takvim birliği

İslam birliği için önce takvim birliği

Diyanet, İslam ülkeleri arasında yaşanan hicri aybaşları ve dini bayramların başlangıç günleri ile ilgili farklılıkları ortadan kalkırmak için harekete geçti

İlk olarak 18 Şubat 2013 tarihinde  gerçekleştirilen 'takvimde birlik' toplantılarının sonuncusu 6-7 Şubat 2015'te Ankara’da düzenlendi. 

MART’TA KONGRE 

Son hazırlık toplantısında önemli kararlar alındı. Bu kapsamda “Uluslararası Kameri Aybaşları ve Hicri Takvim Birliği Kongresi” düzenlenecek. Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde 2016 yılının Mart ayında gerçekleştirilecek kongreye, İslam dünyasından ve Batı’dan İslam bilginleri ile astronomi uzmanları katılacak. 

İSLAM BİRLİĞİ İÇİN...

İslam dünyasındaki hicri aybaşları ve dini bayramların başlangıç günleri ile ilgili farklılık, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez tarafından gündeme getirilmişti. İslam dünyasının önemli alimlerinin ve astronomi uzmanlarının katıldığı 6-7 Şubat'taki toplantıda konuşan Görmez, "İslam dünyasında Ru’yeti Hilal konusu İslam dünyasının birliği için önemli bir konu. Ramazan’da ve bayramlardaki birliği sağlamak ümmetin birliğine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

ALiMLER: AYRI TAKViM BÖLÜNMELERE YOL AÇTI

Hazırlık toplantısında dini ve astronomi alanında uzmanlaşan ilim adamları, hicri takvimde birlik sağlanması yönünde görüşlerini de aktardı. Bu görüşler etrafında alınan kararda şu ifadelere yer verildi: “Takvimde birlik sağlanmamış olması Müslümanlar arasında bölünmelere yol açmaktadır. Bu nedenle hicri takvim birliğinin sağlanabilmesi için kalıcı çözümlerin üretilmeli.”

Vahdet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum