İslam barış dini ama boyun da eğmeyiz

İslam barış dini ama boyun da eğmeyiz

Görmez: "Müslüman barışta ısrar etmelidir. Çünkü İslam'ın kendisi barış dinidir ama...

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Müslüman, dünyanın neresinde olursa olsun barışta ısrar etmelidir. Çünkü İslam'ın kendisi barış dinidir. Ama bu, haksızlıklara boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Biz hem zulmetmeyiz, hem de zulme uğramayız. Zalim olmak ne kadar yanlışsa mazlum olmayı kabul etmek de o kadar yanlıştır" dedi.
 
Görmez, Filipin Müslümanları Ulusal Komisyonu Başkanı Edilwasif Baddiri ve beraberindeki heyeti kabul etti.
 
Mesafe olarak uzak ancak kalben yakın oldukları Filipinli Müslümanları ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Görmez, "Biz öyle bir inancın mensuplarıyız ki Yüce Rabbimiz, dünyanın neresinde yaşarsak yaşayalım hepimizi kardeş kılmıştır. Öyle sadece sıradan kardeş değil, bir bedenin organları gibi olmamızı salık vermiştir Peygamberimiz" ifadesini kullandı.
 
"Dünyanın herhangi bir yerinde bir kardeşimizin eğer bir ağrısı, sızısı, derdi varsa öbür tarafındaki bütün Müslümanların da onu hissetmesi hem Allah'ın, hem Peygamberin emridir" diyen Görmez, şunları kaydetti:
 
"Bugün dünyada hemen hemen bir Müslüman topluluğun yaşamadığı hiçbir ülke yoktur. Onun için dünyadaki bütün Müslüman kardeşlerimizle iletişim ve yardımlaşma içerisinde olmak hepimizin asli vazifesidir. Bilhassa bu Müslüman toplulukların yaşadıkları yerde özgürce kendi inançlarını yaşamaları, kendi kimliklerini muhafaza etmeleri hepimizin ortak vazifesidir. Ayrıca diğer din mensuplarıyla birlikte de barış içerisinde yaşamamız, bir ahlak ve hukuk çerçevesinde birlikte yaşamamız, yine yüce dinimizin bize emridir."
 
Filipinler'deki Müslümanların mücadelesini takip ettiğini belirten Görmez, "Moro Müslümanları denince, mesafe uzak olsa da Türkiye'de her Müslüman varlığından ve mücadelesinden haberdardır. Verdiğiniz mücadelenin bir barış ile neticelenmesi takdire şayandır" diye konuştu.
 
Görmez, "Müslüman, dünyanın neresinde olursa olsun barışta ısrar etmelidir. Çünkü İslam'ın kendisi barış dinidir ama bu, haksızlıklara boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Biz hem zulmetmeyiz, hem de zulme uğramayız. Bu, Kur-an'ı Kerim'de pek çok yerde ifade edilen bir husustur. Zalim olmak ne kadar yanlışsa mazlum olmayı kabul etmek de o kadar yanlıştır" değerlendirmesinde bulundu.
 
Filipinler'de yaşanan tayfun faciasına değinerek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Görmez, "Tayfun faciası Filipinli kardeşlerimizin başına gelince biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hayırsever milletimizin yardımlarına müracaat ettik. Türkiye Diyanet Vakfından heyetlerimiz milletimizin yardımlarını getirdiler. Bundan büyük bir mutluluk duyduk" dedi.
 
Gönderilen yardımların dağıtılması sırasında Filipin Müslümanları Ulusal Komisyonu Başkanı Baddiri'nin de bulunduğunu anımsatan Görmez, "Camileri yardım merkezleri haline getirip gayrimüslimlerin de gelip o yardımlardan istifade etmesi, tarihe kaydedilmesi gereken önemli bir mesaj olmuştur" ifadesini kullandı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.