İslam alimlerinden Mısır'daki seçimi boykot çağrısı

İslam alimlerinden Mısır'daki seçimi boykot çağrısı

İslam dünyasından 201 alim ve düşünür darbe yönetimine meşruiyet tanıma anlamına geleceği için Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçimini "boykot" çağrısında bulundu

İslam dünyasının önde gelen 201 alim ve düşünürü, Mısır cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanmayı, darbe yönetimine meşruiyet tanıma anlamına geleceği gerekçesiyle "dine aykırı" olarak nitelendirdi.
 
İstanbul'da "İslam Ümmeti Fetvaları Koordinasyon Komitesi"nin düzenlediği basın toplantısında, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de arasında bulunduğu İslam dünyasından 201 alimin imzasını taşıyan "Darbeyi Tanımanın ve Ortak Olmanın Haramlığı" adı altında bir deklarasyon yayımlandı. 
 
Bildiride, "Hz. Osman, kendisini azletmek istediklerinde ne dedi: 'Allah'ın bana giydirdiği bir gömleği asla sırtımdan çıkarmam.' Askeri darbeyle görevden alınan Muhammed Mursi, halkın demokratik yollarla seçtiği meşru cumhurbaşkanıdır. Mısır halkına 'şer'an haram' olan seçimleri boykot etmesi, İslam dünyasına da Mısırlı kardeşlerinin yanında durması çağrısında bulunuyoruz" denildi.
 
Mısır'daki Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi eski Milletvekili Nizar Gurab da Mısır halkının büyük çoğunluğunun darbeye karşı olduğunu savunarak "Her zaman olduğu gibi yine şiddetten uzak durmaya çağırıyoruz. Seçimlerin haram olduğunu beyan ettiğimiz bu açıklama da şiddet içerikli değildir" ifadesini kullandı.
 
Mısır Müftüsü Şevki Allam ise bazı dini merciler tarafından seçimlerin "boykot" edilmesi yönündeki çağrıların, "kabul edilemez ve şeriata aykırı" olduğunu belirtmiş, seçmenleri, cumhurbaşkanlığı seçiminde "olumlu ve güçlü" bir şekilde oy kullanmaya davet etmişti.
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.