İslam alimleri İstanbul'da toplandı

İslam alimleri İstanbul'da toplandı

Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi İstanbul'da başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen "I. Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi" İstanbul'da başladı.

Açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla gerçekleştirilen zirve, "Kesret İçinde Vahdet: Hikmet ve Barış'ı Birlikte Düşünmek" başlığı altında gerçekleştirilecek.

ZİRVEYE 37 ÜLKE KATILIYOR

"Asya ve Pasifik ülkelerinde yaşayan Müslümanları yakından tanımak, İslam dünyasının karşılaştığı sorunlar ve çözüm yolları hususunda fikir alışverişinde bulunmak, bölgede bulunan Müslüman ülke ve topluluklarla tarihi bağları yeniden tesis etmek, dini kurumlar ile aktif bir istişare mekanizması oluşturmak, dini eğitim ve din hizmetleri alanlarında iş birliği imkanlarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen zirveye", 37 ülkeden 125 temsilci katılıyor.

Zirve, 8 oturum halinde gerçekleştirilecek ve "Bölgesel Ölçekte Müslümanlar; Sorunlar, Çözüm Önerileri, İşbirliği İmkanları", "Müslüman Dini Kurumlarda Din Eğitimi Hizmetlerine Yönelik Sorunlar, Çözüm Önerileri, İşbirliği İmkanları", "İslam Dünyasında Yeni Düşünce Formları ve Asya Pasifik Ülkeleri Müslüman Milletlerine Olumsuz Etkileri", "Ortak Sorunlar Temelinde Müslüman Dini Azınlıklar ve İslam Dünyasının Geleceği", "Ülke Temsilcileri Genel Sunumu", "İslam Dünyasında Derinleşen Dini Sorunlar; İslam Karşıtlığı ve Kendini Savunma Stratejileri Karşısında Tutarlı ve Yaşanabilir Bir Medeniyet Tasavvuru" konuları masaya yatırılacak.

Zirve, 4 gün gerçekleştirilecek oturumların ardından, 16 Ekim Cuma günü Görmez'in okuyacağı sonuç bildirgesiyle sona erecek.

dünyabülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.