İslam alimleri barış için toplanacak

İslam alimleri barış için toplanacak

İslam Alimleri, Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde, 17-19 Temmuz tarihleri arasında "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısı gerçekleştiriyor.

İslam Dünyası tarihinin en zor Ramazan aylarından birini yaşıyor. Müslümanlar, huzurun hakim olması gereken bir ay içerisinde çatışma, kargaşa, isyan ve savaşlardan başını kaldıramıyor. Tarihi ve dini hiçbir temeli olmayan bu kaosa dur demek isteyen İslam Alimleri, çatışma ve şiddetin sona ermesi için Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde, 17-19 Temmuz tarihleri arasında "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi" toplantısı gerçekleştiriyor.
 
Toplantıda, Filistin'den Japonya'ya, Rusya'dan Somali'ye, Moritanya'dan Yemen'e 32 ülkeden yüzün üzerinde katılımcı, İslam Dünyası'nı barış ve sağduyuya davet edecek.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, Irak'ta, Suriye'de bütün bu olup bitenleri sadece kaygıyla izlemenin yeterli olmayacağı, her şeyden evvel İslam Dünyası'nın alimlerine ve akil insanlarına düşen görevin, çatışmanın ve şiddetin derhal durdurulmasını sağlamak olduğu ifade edildi.
 
Daha evvel yapılan sağduyu çağrısı sonrasında, İslam Dünyası'nın önde gelen uleması ve akil insanlarından bu konuda geniş katılımlı bir inisiyatif oluşturulması talebinin geldiği ve bu talep üzerine toplantının gerçekleştirileceği belirtildi.
 
Önemli isimler katılıyor
 
Akademisyen, din adamı, gazeteci ve devlet bakanı sıfatları ile toplantıya katılacak isimler arasında; Bosna Hersek Reus'ül Uleması Husein Kavazovi?, Filistin Evkaf Ve Din İşleri Bakanı Yousef Shajkh, Irak Alimleri Meclis Başkanı (Erbil) Dr. Mahmud Abdulazız Al-Âni, Japonya Müslümanları Birliği Başkanı Kimiaki Tokumasu, Rusya Müslüman Merkezi Kurulu Şehül İslam /Baş Müftü Talgat Tajuddin, İtalya Dinler Tarihi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gianpiero Ahmed Vincenzo ve Somali Din İşleri ve Evkaf Bakanı/Başbakan Yardımcısı Rıdwan Hersi Mohamed bulunuyor.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.