İslam aleyhinde tweet atan Spor Yazarı kovuldu

İslam aleyhinde tweet atan Spor Yazarı kovuldu

ESPN yazarı İslam karşıtı içerikli beyanları yüzünden kovuldu

Ömer Çiftçi’nin haberi

Risale Haber- Dünyaca ünlü spor kanalı ESPN(eğlence ve spor programı ağı), yazarı olan ve Amerikan beyzbol ligi eski oyuncusu Curt Shilling’i İslam karşıtı propaganda yapan tweetleri dolayısıyla işten kovma kararı aldı.

Dünyaca ünlü spor kanalı ESPN’de beyzbol yorumculuğu yapan ve emekli olmadan önce kariyerinde beyzbol şampiyonluğu da yaşamış Curt Shilling, son dönem İslam karşıtı tweetleri ile okları üstüne çekmişti. Bugün yapılan yönetim kurulu toplantısı ertesinde ESPN, Shilling’in işine son verdiğini açıkladı.

Attığı son tweet ile Müslümanlar ile 1940’taki Alman yönetimini karşılaştıran Shilling, “1940’ta Almanların yüzde 7’si Nazi olduğunu söylüyordu. Günümüzde ise Müslümanların yüzde 5’i” sözlerini sarf etti.

Attığı tweet’e pek çok kesimden eleştiri yağdı. Tarihsel gerçekleri de kafasına göre çarptıran Shilling’e dava açılması da gündemde.

Jpost’un haberine göre Shilling’in attığı Tweet’e gelen tepkiler üzerine daha fazla duyarsız kalamayan ESPN kanalı, bugün yaptığı toplantı ile Shilling’in kanaldaki işine son verdi. ESPN sözcüsü yaptığı açıklamada;

“Shilling’in sözleri kesinlikle kabul edilebilir gibi değil. Bu sözlerin kanalımızın görüşleriyle herhangi bir alakası yoktur. Biz kanalımızda pek çok Müslüman sporcuyu da haber yapıyoruz ve destek veriyoruz. Shilling’in bu tweet’i kendisinin işine son verme kararımızın nedenidir” sözlerini sarf etti.

Amerika’da İslamafobi giderek yükselen bir tehlike olmaya devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.