İslam alemine İsrail'deki tutuklu Filistinli çağrısı

İslam alemine İsrail'deki tutuklu Filistinli çağrısı

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Ebu Merzuk: "Hamas, tutukluları kurtarmak için tüm yolları denedi ve tutukluların serbest bırakılmasında kullanılacak her yolun meşru olduğuna inanıyor"

Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Musa Ebu Merzuk, İslam alemini İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için acilen harekete geçmeye çağırdı.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Örgütü binası önünde düzenlenen gösteride Ebu Merzuk, "Hamas, tutukluları kurtarmak için tüm yolları denedi ve tutukluların serbest bırakılmasında kullanılacak her yolun meşru olduğuna inanıyor" dedi.

Ebu Merzuk, "Kesinlikle yaşayan bu tutukluları kabirlerinde bırakamayız. Onlar hapishane yönetimi tarafından zulmün ve baskının her şekline şahit oluyor. Uluslararası topluma mesaj verebilmek için açlık grevinden başka yapabilecekleri bir şey yok" diye konuştu.

Gazze'deki Filistin Hükümeti Meclis Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, İslam alemini İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için acilen harekete geçmeye çağırarak, uluslararası kanunlarla çelişen idari tutuklamaları kınadı.

Filistinli bin 27 mahkuma karşılık Hamas 19 Ekim 2011'de, 5 yıl tutuklu bulundurduğu İsrail askeri Gilad Şalit'i serbest bırakmıştı.

Filistin insan hakları istatistiklerine göre, geçen yılın Ekim ayı sonunda İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklu ve mahkumların sayısının 5 bin 46'ya ulaştığı ve bu kişilerin yaklaşık 160'ının haklarında hüküm verilmediği halde tutuklu olarak hapishanede bulunduğu ifade edildi.

Filistin Esirler Kulübü, 10 gün önce İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 120 tutuklunun açlık grevine başladığını açıklamıştı.

İsrail, haklarında suçlama ve hüküm bulunmadığı halde tutukluluk sürelerini 6 ayda bir uzatmak suretiyle istediği Filistinlileri yargılama yapmaksızın 5 yıla kadar tutuklayabiliyor. -

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.