İŞKUR'un projesi Avrupa'ya örnek oldu

İŞKUR'un projesi Avrupa'ya örnek oldu

İŞKUR'un, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin etkinliğinin artırılması için hazırladığı "Grup Görüşmesi Rehberi", Avrupa Rehberlik Merkezi üyesi ülkelerde de uygulanacak.

İŞKUR'un, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin etkinliğinin artırılması için hazırladığı "Grup Görüşmesi Rehberi", Avrupa Rehberlik Merkezi (Euroguidance) üyesi ülkelerde de uygulanacak.

Kurumdan yapılan açıklamada, Euroguidance'nin bu yılın ikinci ağ toplantısının 26 Ekim'de Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlendiği belirtildi.

Öğrenciler başta olmak üzere grup halindeki katılımcılara sunulan iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin etkinliğinin artırılması amacıyla İŞKUR tarafından hazırlanan "Grup Görüşmesi Rehberi"nin diğer üye ülkelerde de uygulanmak üzere örnek çalışma seçildiği vurgulanarak, "İŞKUR’un çalışmasının, Euroguidance'nin üyeleri arasında yer alan 28 AB ülkesi ile Arnavutluk, Bosna-Hersek, İzlanda, Karadağ, Lihtenştayn, Makedonya, Norveç ve Sırbistan’da uygulanabilirliği yönünde görüş bildirildi." ifadesine yer verildi.

Euroguidance nedir?

Avrupa Rehberlik Merkezi, Avrupa Birliği Komisyonu kararıyla 1992 yılında PETRA projesi kapsamında, Ulusal Rehberlik Bilgi Merkezleri olarak faaliyete başladı ve 1995 yılından itibaren Euroguidance adı altında çalışmalarına devam etti.

Türkiye'de ise 2005-2008 yıllarında, o dönem Devlet Planlama Teşkilatı bünyesinde yer alan Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) çalışmalarını sürdürdü.

Dış İşleri Bakanlığı, AB Türkiye Temsilciliği ve Ulusal Ajans arasında 2008 yılında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda, Avrupa Rehberlik Merkezi Türkiye birimi ulusal temsilciliği Türkiye İş Kurumuna devredildi.

2009 yılından beri de AB Komisyonu tarafından İŞKUR, Avrupa Rehberlik Merkezi Ulusal Temsilcisi olarak kabul edildi. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.