İŞKUR, işaret diliyle de iletişim sağlayacak

İŞKUR, işaret diliyle de iletişim sağlayacak

Engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerin etkinliğini arttırmak için işaret dili bilen iş ve meslek danışmanlarıyla sahaya çıkılacak.

İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, işitme engelli vatandaşlara bire bir hizmet sunabilmek, onları işgücü piyasasına dahil etmek için İşitme Engelliler Federasyonu ile protokol yaptıklarını, iş ve meslek danışmanlara işaret dili eğitimi vereceklerini bildirdi.

İşitme Engelliler Federasyonu ile yaptıkları protokol doğrultusunda iş ve meslek danışmanlarına işaret dili eğitimi vereceklarini bildiren Yazıcı, eğitimlere 81 il müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanlarının katılımının sağlanacağını vurguladı.

Böylece İŞKUR'un 137 hizmet merkezi ve 79 üniversite irtibat noktasında işitme engellilere işaret diliyle birebir danışmanlık hizmeti verileceğini bildiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Amacımız, ülkemizde yaşayan işitme engelli vatandaşlarımıza birebir hizmet sunabilmek ve onları işgücü piyasasına dahil etmek. Türkiye işgücü piyasasının en güçlü aktörü olan İŞKUR, bu vesileyle sosyal içerme ve fırsat eşitliği kapsamında işgücü piyasasına erişimde bir engeli daha ortadan kaldırmanın mutluluğunu yaşamaktadır."

Açıklamada, İşitme Engelliler Federasyonu Başkanı Muammer Ay'ın "İşitme engelliler iletişim sıkıntısı sebebiyle istihdam sorunu yaşıyor. Bu protokol, bu engeli ortadan kaldıracak. İŞKUR'a şükranlarımı sunuyorum" ifadelerine de yer verildi.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.