İşkur 3 yılda 108 bin 356 engelliyi işe yerleştirdi

İşkur 3 yılda 108 bin 356 engelliyi işe yerleştirdi

İşkur, 2011-2013 yılları arasında 108 bin 356 engelliyi iş sahibi yaptı. İşe yerleştirilenlerin 107 bin 216’sı özel sektöre gitti.

İşkur Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, 2011-2013 yılları arasında işe yerleştirilen engellilerle ilgili açıklama yaptı. Engelli istihdamının artırılması amacıyla prim teşviki sağladıklarını belirten Yazıcı, şu bilgileri verdi:

"Daha önce özel sektör işverenlerince kontenjan kapsamında ve korumalı işyerlerinde çalıştırılan engellilerin prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamı, kontenjan fazlası ve yükümlü olmadıkları halde işverenlerce çalıştırılan engellilerin ise prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin yüzde ellisi Hazine'ce karşılanıyordu. 19.02.2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan 6518 sayılı Kanunda yapılan düzenleme ile bundan sonra özel sektör işverenlerince çalıştırılan tüm engelliler ile korumalı işyerlerinde çalıştırılan engellilerin prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigorta primine ait işveren hisselerinin tamamının Hazine tarafından karşılanması sağlandı."

Yazıcı'nın verdiği bilgiye göre İşkur, düzenlediği mesleki eğitim kursları ile 2009-2013 yılları arasında 22 bin 242 engelliye mesleki eğitimi de verdi.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.