İşkodra'da 450 kişilik cami ibadete açıldı

İşkodra'da 450 kişilik cami ibadete açıldı

Arnavutluk'un İşkodra şehri Trush kasabasında yapılan 450 kişilik cami ibadete açıldı.

İHH'dan yapılan yazılı açıklamada, Trush'da İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle yapımı tamamlanan caminin yanına 48 yataklı ülkenin ilk hafızlık merkezinin açılması için de ruhsat alındı.
 
5 BİN 34 MÜSLÜMAN YAŞIYOR
 
Türkiye'den hayırseverlerin desteği ve İHH, Alsar Vakfı, TİKA ve Konya Selçuklu Belediyesi işbirliğiyle, 5 bin 34 Müslümanın yaşadığı şehirde yapılan ve 450 kişinin aynı anda ibadet edebileceği cami, Arnavutluk'ta Osmanlı stili ilk cami ve hafızlık merkezi olması nedeniyle önem taşıyor.
Belediyenin Alsar Vakfı'na tahsis ettiği arazi üzerine 2012 yılında yapımına başlanan caminin mihrabı, kürsüsü, minberi mermerden yapıldı. Camide 22 ton kurşun, 98 ton demir kullanıldı. Bir şadırvan, tuvalet, su kuyusu ve 14 kubbeden oluşan cami 480 bin avroya mal oldu.
 
İLK HAFIZLIK MERKEZİ
 
Açıklamada, caminin yanında eskiden mescit olarak kullanılan yaklaşık 3 bin metrekarelik alana da 48 yataklı Arnavutluk'un ilk hafızlık merkezinin açılması için ruhsat alındığı bildirildi.
İHH ve Alsar Vakfı'nın Arnavutluk'ta birçok ortak projeye imza attığına işaret edilen açıklamada, bu projelerden en önemlisinin yetimlere yönelik çalışmalar olduğu belirtildi. Açıklamada, Alsar Vakfı'nca bakımı üstlenilen 2 bin 306 yetimden bin 403'ünün İHH'nın "Yetim Sponsorluk Destek Sistemi" kapsamında Türkiye'den hayırseverler tarafından desteklendiği, vakfın ayrıca Arnavutluk'taki cezaevlerinde kalan mahkumların sosyal yaşamlarında faydalanabilecekleri malzemeler ile yardım malzemeleri dağıtımı yaptığı kaydedildi
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.