İSKİ’den baraj ve göl uyarısı

İSKİ’den baraj ve göl uyarısı

İstanbul Su ve Kanalizasyon İşleri’nden (İSKİ) baraj ve göllere girerek serinlemek isteyenlere uyarı geldi.

Bayram emir'in haberi:

Yapılan açıklamada “Kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması da imkansız olan baraj gölleri ve göletlere serinlemek ya da yüzmek amaçlı girilmesi, istenmeyen sonuçlara yol açabilir.” denildi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte İstanbullular da piknik alanlarına akın etmeye başladı. İSKİ, özellikle baraj ve göllerin çevresine giden vatandaşları muhtemel tehlikelere karşı uyardı. İSKİ’den yapılan yazılı açıklamada, “Sıcaklıkların her geçen gün arttığı İstanbul'da yüzmek, serinlemek ve balık tutmak için girilen baraj gölleri, göletler ve derelerde, yaralanma ve boğulma gibi istenmeyen sonuçlar yaşanabiliyor. Hava sıcaklıklarının hızla artmasından bunalan İstanbullular, dinlenmek ve serinlemek için baraj gölleri, göletler ve derelere akın ediyorlar. İstanbul'un içme suyu kaynakları olan baraj gölleri ve göletler, özellikleri itibariyle serinlemek ve yüzmek için elverişli yerler değildir.” denildi.

Baraj göletleri ve göllerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olmasının, zeminin balçık özellik taşımasının ve bünyesinde teknik yapılar barındırmasının, bu alanları yüzme amaçlı kullanan İstanbullular için riskli olduğu vurgulanan açıklamada, “Kapladığı geniş alan bakımından da sürekli gözetim altında tutulması da imkansız olan baraj gölleri ve göletlere serinlemek ya da yüzmek amaçlı girilmesi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.

Özellikle anne ve babaların çocuklarını baraj gölleri ve göletlere girmemeleri noktasında ikaz etmeleri, muhtemel risklerin önlenmesinde büyük önem arz etmektedir. Bizleri derinden yaralayacak müessif olayların yaşanmaması için balık tutmak, serinlemek veya yüzmek amacıyla baraj göllerine ve göletlere girilmemesini önemle rica ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.