İşitme engellilere Yabancı dil muafiyeti

İşitme engellilere Yabancı dil muafiyeti

Millî Eğitim Bakanlığı, engelli öğrencilerin eğitim- öğretim haklarından en iyi şekilde yararlanmaları için okullarda tedbirleri arttırdı.

Bakanlığın okullara gönderdiği genelgede şu tedbirler yer alıyor: 
¥ İlköğretim programını takip eden özel eğitim sınıfındaki öğrenciler ile tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimini sürdüren öğrencilerin velisinin yazılı talebi ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı (BEP) geliştirme biriminin kararı doğrultusunda ilkokulda bir defaya mahsus olmak üzere sınıf tekrarı yaptırılacak. 
¥ Okullarda BEP geliştirme birimlerinin kurulması ve çalışmaları konusunda gerekli destek rehberlik ve araştırma merkezlerince öncelikli olarak sağlanacak. 
¥ Yazma güçlüğü çeken öğrenciler ve özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin değerlendirilmesi sözlü; sözlü ifadede güçlük yaşayan öğrencilerin değerlendirilmesi ise yazılı olarak yapılacak. 
¥ Yazılı sınavlar öğrencilerin yetersizlik türüne, eğitim performanslarına ve gelişim özelliklerine göre çeşitlendirilecek; sınavlar kısa cevaplı ve az sorulu olarak düzenlenecek. 
¥ Okullarda, tam zamanlı kaynaştırma yoluyla eğitimlerine devam eden, yetersizliği olan öğrenciler ile özel yetenekli öğrenciler için özel araç-gereçler ile özel eğitim desteği verilmesi için destek eğitim odası açılacak. 
¥ İşletme veya zihinsel yetersizliği olan öğrenciler ilköğretim ve ortaöğretimde, velinin yazılı talebi doğrultusunda yabancı dil programlarındaki bazı bilgi ve becerilerin öğretiminden veya dersin tamamından muaf tutulacak. 

Türkiye

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.