İşitme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretiyor

İşitme engellilere Kur'an-ı Kerim öğretiyor

Sivas'ta yaşayan emekli öğretmen Hüseyin Altınsoy, ücretli olarak görev yaptığı Buruciye İşitme Engelliler Ortaokulu'nda 6 öğrenciye işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

Altınsoy, "İşitme engellilere bir nebze de olsa ses olduğum için, engellerini kaldırdığım için mutlu oluyorum. Öğrencilerimin Kur'an-ı Kerim okuduğunu görmek en büyük mutluluğum" dedi.
 
Sivas'ta yaşayan emekli öğretmen Hüseyin Altınsoy (57), 6 öğrenciye işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğretiyor. Evli ve 3 çocuk babası Altınsoy, bazı okullarda yıllarca görev yaptıktan sonra emekli olduğunu anımsattı. Emekli olduktan sonra öğrencilerden kopamadığını aktaran Altınsoy, daha önce de çalıştığı Buruciye İşitme Engelliler Ortaokulu'nda 2012 yılında ücretli öğretmen olarak yeniden göreve başladığını anlattı. İşitme engelli çocukların da hayatın içinde var olduklarını ve diğer insanlar gibi her şeyi öğrenebildiklerini dile getiren Altınsoy, "Onlar da hayatı bilerek yaşamalı, bundan dolayı onlara Kur'an-ı Kerim okumayı öğrettim. Buradaki asıl amacımız, bu çocuklara 'her ne kadar engelimiz varsa da biz de bu hayatın içerisindeyiz, bu engelleri kaldırmaya çalışıyoruz, farklılığımız yok' demeyi öğretmek. Kısaca onlara yaşama sevinci vermeye çalışıyorum" diye konuştu. Hüseyin Altınsoy, 6 öğrenciye 9 ay boyunca hem dini bilgiler verdiğini hem de namaz kılmayı öğrettiğini belirterek, çocukların ve ailelerinin bu eğitimden memnun olduğunu söyledi. Öğrencilerine Kur'an-ı Kerim'i daha kolay öğretmek için yöntem geliştirdiğini açıklayan Altınsoy, şunları kaydetti: "Tahtaya bir harf çiziyorum ve üzerine gelen harekesine göre harfin okunuşunu söylüyorum. Örneğin 'Elif' harfini yazıyorum, altına çizgi çiziyorum ve 'i' diye okunduğunu öğretiyorum. Her Kur'an-ı Kerim harfini üç farklı okunuşuyla öğretiyorum. Çocuklar önce harfleri öğrenip, sonra bir de harekeli okunuşunun farklı olduğunu gördüğünde bir çelişkiye düşüyor. Kur'an-ı Kerim okumaya geçmeden önce de özellikle Türkçe kelimelerden yola çıkıyorum." Emekli öğretmen Altınsoy, öğrencilerinin bu yöntemle Kur'an-ı Kerim okumayı bir ayda öğrendiğini ifade ederek, "Çocuklar harflerin harekeleriyle okunuşunu kavradıktan sonra Kur'an-ı Kerim'i daha çabuk öğreniyor ve okuyor" dedi. Öğrencilerinin farklı zamanlarda kurs almaya başladığını ve 6 öğrencisine farklı seviyelerde Kur'an-ı Kerim öğretip okuttuğunu belirten Altınsoy, "Geçen yıl da 5 öğrenciye Kur'an okumayı öğrettim, işimi severek yapıyorum, bu kursları vermek beni mutlu ediyor. İşitme engellilere bir nebze de olsa ses olduğum için, engellerini kaldırdığım için mutlu oluyorum. Öğrencilerimin Kur'an-ı Kerim okuduğunu görmek en büyük mutluluğum. Kurs vermeye de devam edeceğim" ifadesini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.