Isınmak için çocuklarının elbiselerini yaktılar

Isınmak için çocuklarının elbiselerini yaktılar

Lübnan'daki soğuk hava nedeniyle "donma" tehlikesiyle karşı karşıya kalan Suriyeli sığınmacılar, çocuklarının elbiselerini yakarak ısınmaya çalışıyor.

Ülkenin doğusundaki Merac Mülteci Kampı'nda, üzerindeki karları boşaltarak çadırlarını ayakta tutmaya çalışan Suriyeliler, biraz olsun ısınabilmek için lastik ve çocuk elbisesi gibi bulabildikleri herşeyi yakmaya başladı.

AA muhabirine kışla mücadelelerini anlatan Humuslu Muhammed Yusuf, ailesini ve çocuklarını ısıtabilmek için elindeki lastik tekeri yaktığını söyledi. Yusuf, bulabildiğinde eski ayakkkabıları da yakacak olarak kullandığını belirtti.

Gıda malzemlerinin az olduğuna dikkati çeken Zehra Şehade ise ısınmak için çocuklarının elbiselerini yaktığını dile getirdi.

Halepli Abdulhay el-Anan da kamptaki sığınmacıların çok zor şartlar altında yaşadıklarını, çocukların soğuk yüzünden hastalandığını ifade etti. Anan, "Yardımlar çok az. Odun bile verilmiyor" dedi.

İçinde bulunduğu zor durumu anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan Atıf el-Hımsi ise "Rüzgar ve kar çadırımızı yıktı. Artık korkabileceğimiz bir şey de kalmadı" diye konuştu.

Ortadoğu'yu etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle Lübnan'da biri 2,5 aylık bebek, 5 Suriyeli sığınmacı donarak hayatını kaybetmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.