Işıkçılar ile Nurcuları ben bir, aynı, belki farklıysa bilmem, yani tamam

Işıkçılar ile Nurcuları ben bir, aynı, belki farklıysa bilmem, yani tamam

Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün Nurcular ile Işıkçıları ayırt edememesi üzerine düzeltme geldi verile cevap ise...

Kemal Benek’in haberi:

RİSALEHABER-Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök’ün Nurcular ile Işıkçıları bile ayırt edememesi tartışılıyor. Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nun tutanaklarında bu tartışmanın farklı bir boyuta taşındığı da görülüyor.

İLK DEFA NURCULUKLA BÖYLE TANIŞTIK

Özkök, 1957 yılında Harp Okuluna geldiğinde Nurculukla ilgili olmayan bir kitap ile Nurculuğu tanıdığını şöyle anlatmıştı: “Biz, taşradan gelen arkadaşlarımız, biraz tabii görgülerimiz itibarıyla inançlı kişileriz ve orada namaz kılan arkadaşlarımız vardı, Harp Okulunda ve bize bir yer tahsis edilmişti, bir salon, o salonda biz namaz kılıyorduk ve orada Kuleli Askerî  Lisesinden gelen bir grup da vardı, bunların ayrı olduğunu gördük, bize yaklaşmıyorlardı, diğer, Işıklardan gelen veya sivilden gelenlere ve tuhaf kitaplar okuyorlardı, aralarında konuşuyorlardı. İlk defa Nurculukla böyle tanıştık. Ellerinde Se`âdet-i Ebediyye diye bir kitap vardı, onları okuyorlardı. Bize de bunları okumamızı öneriyorlardı.”

IŞIKÇILAR İLE NURCULAR FARKLIYSA BİLMEM

Görüşmenin ilerleyen safhalarında CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu Özkök’e tekrar Nurculukla tanışma anını soruyor. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ’ın araya girip düzeltmesi ile Hilmi Özkök bilmediğini itiraf ederken, CHP’li Erdoğdu “herkesin Nurcu olduğunu” söylüyor:

Aykut Erdoğdu (CHP-İstanbul): Sizin tabii, biz doğmadan önce bir tecrübeniz var. 1957 yılında Nurcuları gördüğünüzü söylüyorsunuz ve bir grup olarak Harp Okulunda…

Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök: Harp Okuluna nüfuz etmekte olduklarını gördüm.

Selçuk Özdağ (AK Parti Manisa): Nurcuları demiyor, orada bir yanılma var, Işıkçılar onlar. “Hüseyin, Saadet-i Ebediyye…” dedi sayın paşam, “Saadet-i Ebediyye” Işıkçılar diye bir grup, daha önce Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmış bir yarbay veya albay kendisi ve aynı zamanda kimyager.

Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök: Evet, doğru.

Aykut Erdoğdu (İstanbul): Komutan “Nurcular” deyince biz…

Genelkurmay Eski Başkanı Hilmi Özkök: Işıkçılar ile Nurcuları ben bir, aynı yerden kaynaklanıyor, belki farklıysa bilmem. Yani Işıkçılar, tamam.

Aykut Erdoğdu (İstanbul): Yani gene onlar Nurcudur.

TSK’DA FETULLAHÇILARI KORUYUP NURCULAR MI ATTINIZ?

Özkök’e AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan da soru soruyor. Kan, Fetullahçıların korunduğu Nurcuların ve diğer düşüncedeki askerlerin TSK’dan atıldığı iddialarını soruyor. 

Özkök’ün, cevapsız bıraktığı soru şöyle:

“Disiplin cezalarıyla Silahlı Kuvvetlerdeki Nurcuların, sizin tabirinizle, sonradan da Işıkçılar olduğu da söylendi, tasfiye edildiğini ama disiplin cezası olduğu için bunun aslının ne olduğunun da bilinemediğini söylediniz yanlış anlamadıysam. Bu disiplin cezaları ile şimdiye kadar dinlediğimiz bazı uzmanlar ve kitap yazmış kişilerin kitaplarını okuduğumuzda şöyle bir argüman var: Samimi dindar olan insanlar değil, bunların, asıl Fetullahçıların bu kararlarla TSK içerisinde güçlendirilip yükseltildiği ve samimi dindar olan insanlar, vatansever insanlar, Atatürkçü vatansever insanların da, hatta ikinci nesil Türk Silahlı Kuvvetlerde olanların da bu kararlarla belirli zamanlarda ya da disiplin cezalarıyla okuldayken belirli zamanlarda tasfiye edildi, baskıyla, ayrılmaya zorlandı… Birinci sorum bu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.