Işık yayan kurbağa bulundu

Işık yayan kurbağa bulundu

Zemin yüzünün ordugâhında ve her baharda yeniden silâh altına alınmış bir yeni ordu-yu Sübhânîde nebatat ve hayvanat milletlerinden dört yüz bin nev’in çeşit çeşit elbise, erzak, esliha, talim, terhisleri gayet mükemmel ve muntazam...

Bilim adamları, ilk kez fosforlu kurbağa buldu. Arjantin'in başkenti Buenos Aires'teki Bernardino Rivadavia Doğa Bilimleri Müzesi araştırmacıları, ülkedeki Amazon havzasında fosforlu kurbağaya rastladı.

Genellikle yağmur ormanlarında yaşayan benekli ağaç kurbağalarının pigmentleri üzerinde çalışan araştırmacılar, normal ışıkta kırmızı benekli mat kahverengimsi yeşil deriye sahip kurbağanın mor ötesi ışın tutulduğunda yeşil ışık yaydığını fark etti.

Araştırmacılar, yarı şeffaf deriye sahip kurbağanın lenf ve bezelerini kullanarak ışık yaydığını ve ortam ışığına bağlı olarak kurbağanın parlaklığının yüzde 19 ila 29 arttığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar, keşfin ağaç kurbağası gibi yarı saydam deriye sahip diğer omurgalıların da fosfor özelliği olabileceği ihtimaliyle yeni araştırma sahaları açtığını kaydetti.

Araştırmanın sonuçları "Proceedings of the National Academy of Sciences" dergisinde yayımlandı. aa

Risale-i Nur'dan

Hem nasıl ki dört yüz bin millet içinde bulunan ve her milletin istediği erzakı ayrı ve istimal ettiği silâhı ayrı ve giydiği elbisesi ayrı ve talimatı ayrı ve terhisatı ayrı olan bir ordunun mu’cizekâr bir kumandanı, tek başıyla bütün o ayrı ayrı milletlerin ayrı ayrı erzaklarını ve çeşit çeşit eslihalarını ve elbiselerini ve cihazatlarını, hiçbirini unutmayarak ve şaşırmayarak verdiği o acip ordu ve ordugâh, şüphesiz, bedahetle o harika kumandanı gösterir, takdirkârâne sevdirir. Aynen öyle de, zemin yüzünün ordugâhında ve her baharda yeniden silâh altına alınmış bir yeni ordu-yu Sübhânîde nebatat ve hayvanat milletlerinden dört yüz bin nev’in çeşit çeşit elbise, erzak, esliha, talim, terhisleri gayet mükemmel ve muntazam ve hiçbirini unutmayarak ve şaşırmayarak, birtek kumandan-ı âzam tarafından verilen küre-i arzın bahar ordugâhı, ne derece mezkûr insan ordu ve ordugâhından büyük ve mükemmel ise, sizin okuyacağınız fenn-i askerî mikyasıyla dikkatli ve aklı başında olanlara o derece küre-i arzın Hâkimini ve Rabbini ve Müdebbirini ve Kumandan-ı Akdesini hayretler ve takdislerle bildirir ve tahmid ve tesbihle sevdirir. (Şualar)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.