Işık: Bağımsız Filistin Devleti kurulmadıkça bölgede barış mümkün değil

Işık: Bağımsız Filistin Devleti kurulmadıkça bölgede barış mümkün değil

Başbakan Yardımcısı Işık, "Bağımsız Filistin Devleti kurulmadıktan sonra bölgede barışın olması mümkün değil. Kalıcı bir barışın sağlanması, bölgenin geleceği ve esenliği açısından olmazsa olmaz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kars'ta Valiliği ziyaret ederek, Şeref Defteri'ni imzaladı.

Işık, Vali Rahmi Doğan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, liderlerin İstanbul'daki İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi'nde buluştuğunu hatırlattı.

Liderlerin toplanmasının temel gerekçesinin, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı olduğunu aktaran Işık, "Bu, bölgedeki bütün dengeleri değiştirebilecek, bölgeyi tekrar bir ateş çemberine, uzun süreli sıkıntıya, kaosa, kargaşaya sürükleyebilecek bir karar. Bu kararın alınmaması için başta Türkiye olmak üzere pek çok uyarı yapıldı. Ancak ABD'nin içindeki iç politik gelişmeler ve bunun yansımaları zannediyorum Trump'un böyle bir karar almasına sebep oldu."dedi.

Işık, Kudüs konusunda en net ifadenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirildiğini belirterek, Trump'un her şeye rağmen hiç kimseyi dinlemeden böyle bir kararı alıp kamuoyuyla paylaştığına işaret etti.

"Bağımsız bir Filistin Devleti kurulmadıkça bölgede barış mümkün değil"

Bütün İslam ülkelerine ve dünyaya yapılan çağrının, dünkü toplantıyı tarihi zirve yaptığını vurgulayan Işık, İsrail'in mütecaviz, haksız, Filistin üzerindeki baskılarını, zulümlerini kesinlikle sona erdirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fikri Işık, "Bağımsız Filistin Devleti kurulmadıktan sonra bölgede barışın olması mümkün değil. Bunu İsrail'in ve onu destekleyen ülkelerin, yapıların biran önce anlaması ve adil uygulanabilir, sürdürülebilir kalıcı bir barışın sağlanması, bölgenin geleceği ve esenliği açısından olmazsa olmaz. Dünkü zirve bu konuda atılmış önemli bir adımdı. İnşallah bu adımlar sonuçlarını verir. Bölgede barış ve huzur kalıcı olarak tesis edilmiş olur." ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.