IŞİD'i İsrail istihbaratı eğitiyor

IŞİD'i İsrail istihbaratı eğitiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcılarından Aleksander Prokhanov, Irak ve Suriye’de işgaller ve çatışmalar gerçekleştiren IŞİD gruplarının, İsrail’in istihbarat teşkilatı Mossad tarafından eğitildiğini söyledi.

İran’ın Press TV kanalına açıklamalarda bulunan Prokhanov, IŞİD yönetiminin Mossad tarafından istihbarat konusunda eğitildiğini söyledi. Prokhanov ayrıca IŞİD’in silahlı gruplarının da Mossad’dan askeri eğitim aldığını ileri sürdü. Rus yetkili, IŞİD’in ABD’nin ortadoğu politikalarının bir yan ürünü olduğunu ifade etti. Prokhanov, “IŞİD ABD’nin elinde olan bir araçtır.
 
ABD, Avrupa’ya, eğer biz müdahil olmazsak IŞİD size zarar verir” diyor” dedi. Prokhanov, IŞİD’in ana hedeflerininse Rusya ve İran olduğunu iddia etti. Prokhanov, “Onlar geçtiğimiz günlerde Çeçenistan’da bize saldırdılar. Ayrıca onların ideolojisinde İran’da ya da Ortadoğu’daki diğer Müslüman ülkelerde bulunan İslami uygulamalarla alakalı birşey bulunmuyor” ifadelerini kullandı. Prokhanov, “ABD ve İsrail aynılar ve ikisi de IŞİD gibi terörist grupları destekliyorlar” dedi.
 
Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.