IŞİD'e katılan Amerikalıların sayısı

IŞİD'e katılan Amerikalıların sayısı

ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, ABD'den Suriye'ye savaşmaya giden veya gitmek isteyenlerin sayısının 200'ü aştığını düşündüklerini söyledi.

ABD Federal Araştırma Bürosu (FBI) Direktörü James Comey, Senato İstihbarat Komitesi'nde "Terörle Mücadele ve Karşı İstihbarat" konulu oturuma katıldı. 

Comey, komiteye yazılı olarak sunduğu ifade metninde ABD'den Suriye'ye savaşmak için gidenlerin sayısına ilişkin bilgi verdi.

Comey, "Suriye'deki çatışmaya katılmak üzere giden veya gitme teşebbüsünde bulunan 200'den fazla Amerikalı olduğunu tahmin ediyoruz. Bu sayı uluslararası diğer partnerlerimizle kıyasladığımızda daha düşük olsa da, IŞİD  gibi grupların, şiddet içeren eylemlerde bulunma davranışı sergileyen ABD'de yaşayan bireyler üzerindeki etkisini derinden analiz ederek inceliyoruz" ifadesini kullandı.

Silahlı grubun sosyal medyada etkinliğine de değinen Comey, örgütün medya aracılığıyla üyeler edinme yeteneğine de engel olmaya çalıştıklarını vurguladı.

"IŞİD'e destek vermek üzere Suriye'ye giden yabancı asıllı savaşçıların kademesine katılmaya çalışan kişileri tespit etmeye devam ediyoruz" diyen Comey, ABD'yi içeriden vurma peşinde olan şiddet yanlılarını saptamaya çalıştıklarını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.