IŞİD yüzünden 600 bin kişi evini terk etti

IŞİD yüzünden 600 bin kişi evini terk etti

IŞİD terör örgütünün eylemleri nedeniyle Irak'ta son bir ayda 600 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinatörlüğü'nden (OCHA) yapılan açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve Birleşmiş Milletler'in ocak ayından bugüne kadar Irak'ın kuzeyine sığınanların belirlenmesi amacıyla kapsamlı bir sayım yürütüldüğü bildirildi.
 
IKBY'nin sorumluluk alanındaki üç valilikte 850 bin sığınmacının bulunduğu ifade edilen açıklamada, bu kişilerin 1000'den fazla noktada barındırıldığı ifade edildi.
 
Açıklamada, Irak'ta yerlerinden olan toplam kişi sayısının 1,8 milyon olduğu, son bir ayda Ninova, Diyala ve Enbar bölgelerinde yoğunlaşan çatışmalar dolayısıyla 600 bin kişinin evlerini terk ettiği belirtildi.
 
Irak'ın Kürt bölgesinde, son dönemde bölgeye gelen 216 bin Suriyeli ve 2014 yılından önceki nüfus hareketlerinde bölgeye gelen 335 bin sığınmacının da hesaba katılmasıyla toplam 1,4 milyon sığınmacı bulunduğu bildirilen açıklamada, bu nüfusun bölge üzerinde yarattığı ağır yüke de dikkat çekildi.
 
Açıklamada, sığınmacıların Dohuk bölgesinde yoğunlaştığı, bu bölgede 500 binden fazla yerinden edilen kişi bulunduğu kaydedildi.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum