İŞİD yanlısı fetvaların hesabını nasıl vereceksiniz?

İŞİD yanlısı fetvaların hesabını nasıl vereceksiniz?

Mehmet Görmez o alimlere seslendi: Sözüm ona cihat çağrılarının hesabını nasıl vereceksiniz?

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, din adına kan dökenlere fetva veren alimlere hesap gününü hatırlattı.

Sultanahmet Camisi'nde kılınan bayram namazında verdiği hutbede İslam ümmetinin acılar içinde kıvrandığına dikkat çeken Görmez, "Ne yazık ki bu bayramı da buruk geçiriyoruz. Biliyorum, kalplerimiz mahzundur. Ancak bugün bize düşen, yangın yerine dönen yüreklerimizi her şeye rağmen bayram neşesiyle canlandırmak, viran olan hanelerimizi bayram sevinciyle mamur eylemektir" dedi.

“Eğer bugün, bu bayram sabahında, Sultanahmet Camii'nin minberinden nefesim yetip sesimi tüm yeryüzüne duyurabilseydim bütün insanlara şöyle seslenmek isterdim" diyen Görmez, şöyle devam etti: “Ey insanlar! Hepimiz yeryüzünde büyük insanlık ailesinin birer ferdi değil miyiz? Hepimiz Hz. Adem ve Hz. Havva'nın çocukları değil miyiz? Hepimiz bir Allah'ın kulları değil miyiz? O halde nedir birbirimizden alıp veremediğimiz? İkincisi olmayan bu dünyayı daha güzel, yaşanabilir bir dünya yapabilmek bu kadar zor mu gerçekten?

HESABINI ALLAH'A VEREBİLECEK MİSİNİZ?

Bugün bir seslenişinin de ilim sahiplerine, ilmini öğretmeyen, ilminin gereğini yapmayan, hakkı ve hakikati söylemeyen bilginlere, aydınlara, alimlere, mütefekkirlere, ariflere yapmak istediğini dile getiren getiren Görmez, “Ey alimler! Ey bilginler! Ey arifler! Nefsimi de katarak söylüyorum. Sizlerin görevi, ümmete rehberlik yapmak iken nasıl oldu da Müslümanlar arasındaki kavgada taraf oldunuz? Dökülen masum kanların vebalini, hesabını Allah'a verebilecek misiniz? Bugün coğrafyamızın en şen'i cürümlerini dini öğretilerle temellendiren kan dökme heveslisi insanlık düşmanlarının yaptıklarında, işledikleri cinayetlerde sizin verdiğiniz gayesiz, mesnetsiz heva ve hevese dayanan indi fetvaların, sözüm ona cihat çağrılarının hesabını nasıl vereceksiniz?" şeklinde konuştu.

GÖNLÜMÜZÜ HERKESE AÇALIM

Sonra yeniden bütün insanlara seslenmek istediğini dile getiren Görmez, sözlerini söyle tamamladı: “Gelin, hep birlikte ve gücümüz yettiğince kötülükleri bertaraf edebilmek için saygıyı, hoşgörüyü, merhameti ve adalet elden bırakmayalım. Gelin, hem dünyamıza hem birbirimize sahip çıkalım ve iyiliği yeryüzüne yayalım. Gelin, gönlümüzü herkese açalım, kucaklaşalım ve bayramlaşalım."

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum