IŞİD terörü ardında enkaz bırakıyor

IŞİD terörü ardında enkaz bırakıyor

Ele geçirdiği Guver nahiyesinde peşmerge güçlerinin saldırısı üzerine geri çekilen IŞİD, arkasında enkaz bırakıyor

Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplar, ele geçirdikler yerleşim birimlerinden çekildiklerinde geride enkaz bırakıyor.
 
IŞİD militanları, kontrol altına aldıkları yerlerde evleri yağmalayıp tahrip ediyor. Peşmerge güçlerinin saldırısı üzerine çekildiklerinde ise takipten kurtulmak için araçları yakıyor ve köprüleri havaya uçuruyor. 
 
Musul'un Güver nahiyesini ele geçiren IŞİD, bölgenin peşmerge güçleri tarafından tekrar kontrol altına alınması üzerine çevreye büyük zarar verdi.
 
AA ekibi, IŞİD'in nahiyeyi terk etmesinden sonra Irak ordusuna bağlı askerlerle beraber bölgeye girerek, IŞİD'in, peşmerge takibini engellemek için Dicle kolu üzerinde patlattığı köprüyü görüntüledi.
 
Güver'in Musul ile bağlantısını sağlayan köprünün büyük bir bölümünü yıkan IŞİD militanlarının, birçok evi yağmaladığı belirtildi. Irak ordusundaki askerlerin verdiği bilgilere göre, pek çok araç ise yakılmış. 
 
Halkın dönmeye başladığı Güver'in dışına kadar püskürtülen IŞİD militanları ile peşmerge güçleri arasında çatışmalar sürüyor.
 
Peşmerge ve Irak ordusunda görev yapan Kürt askerler, havan topu ve ağır silahlarla IŞİD mevzilerini vuruyor. Irak askerleri, IŞİD militanlarının, Güver nahiyesinin Musul sınırlarına yakın köylere gizlendiklerini ve fırsat buldukça saldırabileceklerini söyledi. 
 
Bölgeyi terk eden halkın, evine dönmesi ve savaşan askerlere lojistik destek vererek moral ve motivasyonun yükselmesine yardımcı olması gerektiğinin altını çizen subay Ahmet Tarık, "Burası boşaldı. Güver hala tehlike altında. IŞİD keskin nişancıları kanaslarla taciz ateşi açıyor. Peşmerge güçleri de onlara aynı şekilde karşılık veriyor. Artık halkın da bunlara karşı savaşma vaktidir" dedi. 
 
Güver nahiyesinin çevresi ve merkezinin kontrol altında olduğu, güvenlik önlemlerinin üst düzeyde olduğu kaydedildi. 
 
Bu arada Musul yönüne gitmek isteyen onlarca tır, Güver nahiyesinin girişinde bekletiliyor. 
 
aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.