IŞİD Pentegon laboratuvarında üretilmiş bir örgüt

IŞİD Pentegon laboratuvarında üretilmiş bir örgüt

Bence bunlar bilerek yapılan yanlışlar değildi. Asıl amaç buydu

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, ABD'nin gizli planlarının bulunduğunu, El Kaide gibi IŞİD'in de Pentegon'daki laboratuvarlarda üretilmiş bir örgüt olduğunu söyledi.
 
IŞİD'le mücadele için dünyayı ayağa kaldıran ABD'nin nasıl bir mücadele öngördüğünün merak edildiğini ifade eden Selvi, "Şu ana kadar IŞİD'e hava operasyonları ile darbe vurmaya çalışan ABD'nin karadan Kürtleri ve Özgür Suriye Ordusu'nu kullanmadan öte kısa, orta ve uzun vadeli bir planı var mı?" diye sordu.
 
ABD'nin Türkiye'ye sunduğu plana göre ABD'nin IŞİD'le 3 yıllık bir mücadeleyi öngördüğüne dikkat çeken Selvi, "Peki bu plan Türkiye açısından tatmin edici bulundu mu? Amerika'ın IŞİD'le mücadele planının Türkiye açısından tatmin edici bulunmadığı sonucuna ulaştım. Amerikan planının güvenlik ağırlıklı olduğu ve kalıcı bir çözümü öngörmediği kanaati oluşmuş. Bu çok önemli bir nokta. Çünkü IŞİD'i ortaya çıkaran şartlara yönelik bir çözümünüz olmadan sadece güvenlik boyutlu bir mücadele yürütürseniz, başarılı olamazsınız. Bu aynı zamanda ABD'nin IŞİD olayını tam olarak anlamadığını ortaya koyuyor" dedi.
 
ABD'nin gizli planlarının olduğunu vurgulayan Selvi, El Kaide gibi IŞİD'in de Pentegon'daki laboratuvarlarda üretilmiş bir örgüt olduğunu belirterek yazısını şöyle sürdürdü:
 
"Irak'ın işgali yanlıştı. İşgalden sonra Sünni Arapların sistemin dışına atılıp, cezalandırılması ikinci yanlıştı. Irak'ın başına Sünni düşmanı Şii Nuri El Maliki'nin getirilmesi ve ısrarla tutulması katmerli yanlıştı. Suriye'de Esed'in yönetimde kalması yanlışlar zincirinin en büyük halkasıydı. Esed'le IŞİD arasındaki işbirliğinin dikkate alınmaması yanlışlar zincirinin bugünlere gelmesine yol açtı. Bence bunlar bilerek yapılan yanlışlar değildi. Asıl amaç buydu. El Kaide üzerinden 11 Eylül'ü, Irak ve Afganistan işgallerini gerçekleştiren ABD, IŞİD üzerinden bölgeyi yeniden dizayn ediyor. Soğuk savaş döneminde Sovyet tehdidi üzerinden dünyayı dizayn edenler, sıcak savaş döneminde ise ürettikleri örgütler üzerinden bu düzenlemeyi yapıyorlar. El Kaide gibi IŞİD de Pentegon'daki laboratuvarlarda üretilmiş bir örgüt."
 
"Bu aşamada Türkiye'nin rolü çok önemli. Siz İŞİD'le mücadeleyi füzelerin ucunda aramayın. Sizin o füzeleriniz ne Irak'a ne Afganistan'a demokrasi ve huzuru getirmedi. IŞİD'le mücadelenin yolu Bağdat'tan ve Şam'dan geçiyor. Sünni Arapların hakça temsil edildiği Irak ve Suriye yönetimlerini ihdas ederseniz, silahlı mücadelenin zemini ortadan kalkar. Ama bu en büyük finansörlerinden olan Esed'i Şam'da tutarak olmaz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum