IŞİD İslam’ı temsil etmiyor

IŞİD İslam’ı temsil etmiyor

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “IŞİD, dinde bir şekilde tasdik edildiğini iddia ederek, kadınlara iğrenç muamelelerini rasyonelleştirmektedir. IŞİD, İslam’ı temsil etmiyor" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, IŞİD'in gurur duyarak, kadın ve kızların satılması, zorla evlendirilmesi, tecavüze uğraması, köleleştirilmesi ile adam kaçırmadan kendisine pay çıkardığını belirtti.
 
Kerry, yazılı açıklamasında, "IŞİD’de insanlığın en kötüsünü gördüklerini, IŞİD’in ahlaksızlık ve kötülüğünün şimdi de en son örneğiyle karşı karşıya olduklarını" bildirdi.
 
IŞİD'in, yaşları 12’ye varıncaya kadar, yüzlerce Yezidi ile diğer azınlıklardan kadın ve kızların satılması, zorla evlendirilmesi, tecavüze uğraması, köleleştirilmesi ile adam kaçırmadan, gurur duyarak kendisine pay çıkardığını ifade eden Kerry, şunları kaydetti:
 
“Alçakça IŞİD, dinde bir şekilde tasdik edildiğini iddia ederek, bu kadın ve kızlara yönelik bu iğrenç muamelelerini rasyonelleştirmektedir. Bu yanlış, tamamen yanlış. IŞİD, İslam’ı temsil etmiyor ve İslam bu tür bir alçaklığı onurlandırmaz ve göz yummaz. Gerçekte bu eylemler IŞİD’in İslam’ın düşmanı olduğunun hatırlatıcısıdır”.
 
Kerry, uluslararası toplumun ve tüm dini liderlerin IŞİD’in korkunç eylemlerini kınadığını hatırlatarak, şimdi kadın ve çocuklara yönelik bu eylemlerin de mümkün olan en güçlü biçimde kınanması çağrısı yaptı.
 
Kadınlara ve çocuklara bu yapılanların insan onurunun tüm tanımlarını ayaklar altına aldığını bildiren Kerry, bundan sorumlu olanların tanımlanması ve bundan tamamen sorumlu tutulması gerektiğini belirtti.
 
Kerry, ABD’nin, IŞİD’in kaçırma, köleleştirme, satma, tecavüz etme, zorla evlendirme ve kadın ve çocuklara şiddet uygulanması eylemlerini takip edeceğini, Irak hükümetiyle bu konuda çalışacağını kaydetti.
 
Türkiye ile aramızda çelişki yok
 
Bu arada, Fransa Dışişileri Bakanı Laurent Fabius'la görüşmesi sonrası açıklama yapan Kerry, "Bildiğim kadarıyla Türkiye ile aramızda bir çelişki yok. Türkiye, koalisyonun çok değerli bir üyesidir ve koalisyondaki koşullara uymayı taahhüt etmiştir. İlerleyen süreçte Türkiye'nin önemli bir rolü olacağını düşünüyorum" dedi.
 
Türkiye'nin insanları eğitmeyi ve teçhizat etmeyi kabul ettiğini ifade eden Kerry, Ankara'nın koalisyon dahilindeki sorumluluklarını yerine getireceğinden emin olduğunu vurguladı.
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.