IŞİD illeti İslam'ı tehdit ediyor

IŞİD illeti İslam'ı tehdit ediyor

Diyanet İşleri Başkanı Görmez "DAEŞ denilen bir illet bütün İslam dünyasını kuşattı. İslam'ı tehdit altına almaya başladı" dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki "Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı"nın kapanışında" DAİŞ denilen bir illet, bütünİslam dünyasını kuşattı. İslam'ı tehdit altına almaya, İslam'ı tehdit etmeye başladı." dedi.

Görmez, "Okul, cami ve ailenin, toplumun din konusunda bilgilendiği, kimliğini inşa ettiği yerler olmaktan çıktığını, bunların önüne yeni iletişim yollarının geçtiğini hep birlikte görerek, stratejilerimizi buna göre çizmeye başlamamız lazım" dedi. 

Görmez, Sakarya'nın Sapanca ilçesindeki "Yurtdışı Din Hizmetleri Konferansı"nın kapanışında, İslam dünyasının, doğru bilgiye su ve ekmek kadar ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Sağlıklı din eğitimi tecrübesini dünyayla paylaşmayı son derece önemli gördüklerini, bunun tüm insanlığa hizmet olduğunu belirten Görmez, "Dünyada selam ve barış kıtlığı söz konusu. Yeryüzünde barışı egemen kılmak, Kur'an-ı Kerim'in her birimize, bütün insanlığa yönelttiği bir görev. Aynı zamanda tarihimiz ve medeniyetimizdeki barışı, sevgiyi ve merhameti yeryüzüne yaymak, taşımak son derece önem arz ediyor" diye konuştu.

Yeni iletişim imkanlarına değinen Görmez, şöyle devam etti:

"Bilhassa yeni iletişim kanalları marifetiyle İslam'ın aydınlık yüzünü karartmak, insanın İslam ile ilişkisini kuran doğru bilgiyi örtmek, yalan ve yanlış bilgilerle o kanalları doldurmak gibi bir kötülükle karşı karşıyayız. Allah'a giden yolları kapatanlar, karartanlar, Allah giden yolu yalan yanlış bilgilerle kirletenler, bu husus gerçekten son derece önemli. Yeni iletişim imkanları başlığı altında bunun üzerinde çokça durmamız gerekiyor. Okul, cami ve ailenin, toplumun din konusunda bilgilendiği, kimliğini inşa ettiği yerler olmaktan çıktığını, bunların önüne yeni iletişim yollarının geçtiğini hep birlikte görerek, stratejilerimizi buna göre çizmeye başlamamız lazım."

"DAİŞ, İslam'ı tehdit etmeye başladı"

Türkiye Diyanet Vakfının Pakistan'da okul açmaya başladığını dile getiren Görmez, dünyanın muhtelif yerlerinde de imam hatip liseleri açılacağını bildirdi.

Pakistan'da 30 bin öğrencisi bulunan bir medreseyi ziyaret ettiğini belirten Görmez, şunları kaydetti:

"Kürsüde sadece bir hocanın okuması, talebelerin onu dinlemesi marifetiyle biz Resulü Ekrem'in bu çağa dönük o rahmet mesajlarını taşıyabilir miyiz? DAEŞ denilen bir illet, bütün İslam dünyasını kuşattı. İslam'ı tehdit altına almaya, İslam'ı tehdit etmeye başladı. Yayınladıkları kitaplar, o kitaplardaki düşüncelere şöyle bir göz atacak olursanız, şu açık ve net olarak ortaya çıkar ki Resulü Ekrem'in bu çağa taşıdığı rahmet mesajından, bizatihi o rahmet mesajını taşıyan rivayetleri okuyarak nasıl uzaklaştıklarını hep birlikte acı acı müşahede ederiz. Dolayısıyla eğitim paradigmaları ve bu eğitim müesseseleri son derece önemli. Bizim Afrika, Asya, Balkanlar'da yaşayan bütün kardeşlerimize yapabileceğimiz en büyük hizmet, gelecek insanları yetiştiren bu din eğitimi müesseselerinin sağlıklı düşünce üretmeye başlamalarını sağlama konusunda yardımcı olmak ve tecrübelerimizi onlarla paylaşmak. Bu umudun yeşermesine yardımcı olmalıyız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.