İşgalci Netanyahu: Liderler değil Arap halkları barışa engel!

İşgalci Netanyahu: Liderler değil Arap halkları barışa engel!

Tam işgalci İsrail'e göre bir açıklama

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Barışın genişletilmesinin önündeki en büyük engel bugün çevremizdeki ülkelerin liderleri değil. Bu engel Arap sokağındaki kamuoyundan kaynaklanıyor. " dedi.

Netanyahu, Arap kamuoyunun, İsrail'in "çarpıtılmış ve yanıltıcı bir şekilde sunulması" neticesinde oluşturulduğunu öne sürdü. 

Binyamin Netanyahu uzun süredir "ılımlı Arap devletleri" olarak nitelediği ülkelerle İsrail'in iş birliği yapabileceği yönünde açıklamalarda bulunuyor. 

"UTANAN TARAF BİZ DEĞİLİZ"

İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz de pazar günü ordu radyosuna yaptığı açıklamada, ülkesinin diplomatik ilişkisi bulunmayan Suudi Arabistan ile "İran'a karşı" gizlice iletişim kurduğunu söylemişti. 

Steinitz, bu iletişimin neden gizli tutulduğu yönündeki soru üzerine, "Bizim birçok Müslüman ve Arap ülkesiyle kısmen gizli bağlantılarımız var ve genellikle bu bağlantıdan utanan biz değiliz. Bu ilişkilerin gizli tutulmasını isteyen karşı taraflar. Bizim için sorun değil, ancak karşı tarafın isteğine saygı gösteriyoruz. Bu nedenle gizli tutuyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

İŞGAL VE ABLUKA SÜRÜYOR

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs ve Batı Şeria, 1967'den bu yana İsrail tarafından işgal altında tutuluyor. İnşa ettiği duvarla bu iki bölgeyi birbirinden ayıran İsrail, Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilerin Doğu Kudüs'e geçişini engelliyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te 200 bin, Batı Şeria'da ise 400 bini aşkın Yahudi yerleşimci bulunuyor. Uluslararası hukuka göre, bu bölgelerdeki tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı kabul ediliyor.

İki milyona yakın Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ne 2006'dan beri abluka uygulayan İsrail, Suriye'ye ait Golan Tepeleri'ni de 1967'den bu yana işgal altında tutuyor. AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum