İşgalci İsrail yıkıma devam ediyor

İşgalci İsrail yıkıma devam ediyor

İsrail'in Filistinlilere ait 30 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmasının ardından açıklama yapan FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, "İsrail, insanları yerlerinden etmek için ağır silahlarla donatılmış bir halde gelerek Filistinlilerin evlerini yıkıyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, İsrail'in Filistinlilere ait 30 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmasının Filistinlileri göçe zorlama ve Yahudi yerleşim birimlerini genişletme niyetinin delili olduğunu söyledi.

Ureykat yaptığı basın açıklamasında, "İsrail, insanları yerlerinden etmek için ağır silahlarla donatılmış bir halde gelerek Filistinlilerin evlerini yıkıyor. İsrail'in iki devletli çözüm çabalarına, işgalci ile işgal altındaki halk arasındaki eşitliğe verdiği cevap işte budur." ifadesini kullandı.

İsrail'in bu uygulamasının Filistinlileri zorla göç ettirme ve Yahudi yerleşim birimlerini genişletme niyetini ortaya koyduğuna dikkati çeken Ureykat, uluslararası toplumun Filistinlileri korumakla yükümlü olduğunu belirtti.

Ureykat ayrıca, İsrail yönetiminin bütün ihlalleri ve suçlarını Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne bildirmeye devam edeceklerini kaydetti.
 

İsrail güçleri dün Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait 30 evi ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkmıştı.

İsrail belediyesi Filistinlilere çok az ruhsat verip yerleşimlerini sınırlarken güvenlik güçleri de zaman zaman buldozerlerle baskınlar düzenleyip Filistinlilere ait evleri yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının bir parçası olduğunu" belirtiyor.

İsrail 2016'da 740 kişiyi evsiz bıraktı
İsrail güçlerinin işgal altındaki Filistin topraklarında 2016 yılının ilk altı ayında 168 konutu yıktığı bildirildi.

İsrail'in en önemli insan hakları örgütlerinden "İşgal Altındaki Topraklardaki İsrail İnsan Hakları Enformasyon Merkezi (B'Tselem)" tarafından hazırlanan rapora göre, İsrail yönetiminin Batı Şeria'da ilk altı ayda gerçekleştirdiği yıkımlarda büyük artış kaydedildi.

Raporda, "İsrail Sivil İdaresi, 2016 yılının ilk altı ayında Filistinlilere ait 168 konutu yıktı. Yıkımlar nedeniyle 384'ü çocuk 740 kişi evsiz kaldı." ifadesi yer aldı. Yıkımların sivil idare ve güvenliğin İsrail tarafından sağlandığı "C bölgesinde" yoğunluk kazandığı belirtildi.

Bu verilere göre İsrail'in bu yılın ilk altı ayında gerçekleştirdiği yıkımlar 2015 yılındaki toplam rakamı geçti. B'Tselem'in raporunda İsrail'in geçen yılın genelinde 125 konutu yıktığı hatırlatıldı.

 

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.