İşgalci İsrail güçleri, mülteci kamplarını bastı: 30 yaralı

İşgalci İsrail güçleri, mülteci kamplarını bastı: 30 yaralı

İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Cenin, El-Halil ve Nablus kentlerindeki mülteci kamplarına baskın düzenledi.

Filistin'de hak ihlali yapan İsrail, 30 Filistinliyi yaraladı. İsrail polisi, Kudüs'ün 'eski şehir' olarak bilinen Sur içi bölgesine 2 gün boyu Filistinlileri alma yasağı da getirdi. Filistin'deki Cenin ve El-Arrub mülteci kamplarına düzenlenen baskında en az 30 Filistinli yaralandı, Nablus'ta 3 kişi gözaltına alındı. 

- Kampta ateş açtı

Sağlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri sabah saatlerinde Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyerek bazı evleri abluka altına aldı. Baskın sırasında İsrail askerlerinin evlerin çatısına çıkarak kendilerine karşı koyan gençlere ateş açtığı, olayda 25'in üzerinde Filistinlinin yaralandığı belirtildi. İsrail askerlerinin, El-Halil'deki El-Arrub Mülteci Kampı'na düzenlediği baskın sırasında da Filistinlilerin taş atarak karşı koyduğu, çıkan çatışmalarda 5 Filistinlinin yaralandığı kaydedildi. Öte yandan, Nablus'ta bir hastaneyi basan askerler hastalardan birini gözaltına alırken hastanenin güvenlik kameralarını söktü. Nablus'ta bazı evlere düzenlenen baskınlarda ise 2 kişi gözaltına alındı. Nablus yakınlarında geçen perşembe günü "Elon Moreh ve İtamar (Yahudi yerleşim yerleri) arasında seyahat eden bir araca ateş açılması sonucu 2 İsrail vatandaşının hayatını kaybetmesinin ardından İsrail askerleri Filistinlilere yönelik gerginliği tırmandırıcı eylemlerine devam ediyor.

- Filistinlilere Kudüs bölgesi için 2 günlük yasak

İsrail polisi, Eski Şehir olarak bilinen Kudüs'ün sur içi bölgesine girişlere sınırlama getirildiğini bildirdi. İsrail polisinden yapılan açıklamada, 2 gün geçerli olacağı belirtilen yasak kapsamında, "İsrail vatandaşı olan, Eski Şehir'de yaşayan, okuyan ve çalışanlarla turistler" dışında kalanların Eski Şehre girmesine izin verilmeyeceği kaydedildi. Kararın "2 İsraillinin öldüğü, 2 İsraillinin de yaralandığı saldırıların" ardından alındığı vurgulanan açıklamada, Mescid-i Aksa'ya ise 50 yaş altı Müslüman erkeklerin alınmayacağı ifade edildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.