İşgalci İsrail, Filistin’in her yerini Gazze’ye dönüştürme peşinde

İşgalci İsrail, Filistin’in her yerini Gazze’ye dönüştürme peşinde

Filistin’in her köşesini Gazze gibi açık hava hapishanesine çevirmek isteyen İsrail, Filistinlilere yönelik baskı ve yıldırma politikalarını artırıyor.

 Filistin’e çıkarma yapan Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İsrail’in Filistin’in ekonomisini çökertmeye yönelik yaptıklarını gazetemiz Yeni Akit’e anlattı.

Gazze’yi tüm dünyanın gözü önünde bir açık hava hapishanesine çeviren ve oradaki milyonlarca kişiyi ilaçsızlık, gıdasızlıktan ölüme terk eden Siyonist İsrail, El Fetih’le Hamas’ın anlaştığı bir dönemde Filistin’in her yerini Gazze’ye çevirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Filistinlilerin tüm hayatlarını kısıtlayan İsrail, evlerini yıktığı Filistinlilerin içindeki mallarıyla birlikte dükkânlarını da kapatıyor. Filistin’e çıkarma yapan Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, İsrail’in uyguladığı baskı ve yıldırma politikaları nedeniyle El Halil’de ticaretin durma noktasına geldiğine şahit olduğuna dikkat çekti. 

İSRAİL BASKISI FİLİSTİN TİCARETİNİ BİTİRİYOR

TİKA’nın Ramallah’ta yaptırdığı kız orta okulunun açılışı için Filistin’e giden Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Filistin ziyareti sırasında gözlemlediklerini Yeni Akit’e anlattı. Filistin’in El Halil kentinde İsrail zulmünün en bariz örneklerine şahit olduğunu dile getiren Yıldırım, “İsrail’in baskı ve yıldırma politikaları sebebiyle onlarca işyeri kapalı durumda. İnsanlar, İsrail güvenlik birimlerinin baskıları sebebiyle işyerlerini açıp ticaret yapamıyorlar” dedi.

TİCARET DURMA NOKTASINA GELMİŞ

El Halil kentinde ticaretin tamamen durma noktasına geldiğini vurgulayan Yıldırım; “İsrail, işyerlerinin kepenklerini içerisindeki mallarla birlikte tamamen kapatmış durumda. El Halil’deki dükkânlar kapalı. Dükkânların açılmaması için demir kaynaklar yapıyorlar. Ekonomiyi çökertmeye çalışıyorlar. İşyerlerini açıp, ticaret yapmak isteyen insanlar yoğun bir baskı ve yıldırma politikası ile karşılaşıyorlar. İsrail’in yaptığı bu aymazlık tüm insan haklarının alenen ayaklar altına alınmasıdır” dedi.

HAMAS-EL FETİH GÖRÜŞMELERİNİ BOZMAK İSTİYOR

Siyonist İsrail’in El Fetih ve Hamas arasında yapılan görüşmeleri de hedef aldığını ifade eden Yıldırım, “İsrail, Filistinli gruplar arasındaki barış görüşmelerini provoke etmek için her türlü baskı ve şiddeti uyguluyor. Filistinliler, İsrail’in uyguladığı bu politikaların farkında. Bu işin güçten geçtiğini biliyorlar. Bu sefer ciddi çalışmaları var. Hamas ve El Fetih’in birlikte kuracağı hükümetten İsrail rahatsız. Bu hükümet kurulduğu takdirde İsrail sıkıntıya gireceğini biliyor. O nedenle de uzlaşma hükümeti kurulmasını istemiyor. Bağımsızlığa giden yolda bu hükümet önemli. Orada inşallah kurulacak uzlaşı hükümetiyle, Filistin daha iyi bir noktaya gelir ve bağımsız Filistin devleti kurulur” dedi. El Fetih ve Hamas yetkilileriyle görüştüğünü belirten Yıldırım, onların uzlaşmanın sürmesini istediklerini ifade etti.

FİLİSTİNLİLER TÜRKÇE ÖĞRENİYOR

Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı Yıldırım, Kudüs Başkonsolosluğu Kültür Bölümü’nden organizesinde TİKA destekleriyle 1902’de Mimar Kemal tarafından yapılan binada, Filistinli öğrencilerin Türkçe ve Osmanlıca öğrendiğini ifade etti.

TİKA’nın Batı Şeria’nın Ramallah kentinde El Bireh Belediyesi’nde de 14 sınıflık kız ortaokulu inşa ettiğini hatırlatan Yıldırım, 4 kattan oluşan okulda 450 öğrencinin eğitim göreceğini dile getirdi. Okulun tüm idareci odaları ve sınıflarının, fizik, kimya ve bilgisayar laboratuvarlarının donanımlarının TİKA tarafından karşılandığını hatırlatan Yıldırım, okulun bölgedeki en gelişmiş okul olduğunu sözlerine ekledi.

Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.