İşgalci engelleyemedi, binlerce kişi namaza durdu

İşgalci engelleyemedi, binlerce kişi namaza durdu

Siyonist işgal güçlerinin Kudüs şehriyle Mescidi Aksa’nın kapılarında uyguladığı sıkı denetim ve engellemelere rağmen on binlerce Filistinli bugün (23 Eylül) Cuma namazını Mescidi Aksa’da kıldı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü şahitlerine dayandırarak verdiği bilgiye göre işgal güçleri sabah erken saatlerde işgal altındaki Kudüs şehrinin girişinde yüzlerce Filistinli gencin kimliğine el koydu. Namaz bitimine kadar kimlikleri vermeyen ve gençleri alı koyan işgal güçlerinin bütün engellemelerine rağmen binlerce kişi Aksa’ya ulaşıp namaz kılmayı başardı.

Cuma hutbesini veren Şeyh Muhammed Selim, Filistin liderlerinden Filistin davasına ihanet etmeyi bırakmalarını, safları birleştirmelerini ve uzlaşmalarını istedi.

Ümmete ve liderlerine de seslenen Şeyh Selim, tarihlerini, değerlerini yok etmeyi bırakıp temel meselelerine dönmelerini; Allah’ın kitabıyla Resulullah’ın sünnetine yardım etmelerini talep etti.

Şeyh Selim hutbesinde, Gazze üzerindeki zalim kuşatmanın kaldırılması ve Siyonist işgal zindanlarında bulunan Filistinli esirlerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

Kaynak:Islahhaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.