İşgal altındaki Gazze’ye ‘Yardımları artıralım’ çağrısı

İşgal altındaki Gazze’ye ‘Yardımları artıralım’ çağrısı

İsrail’in işgal ettiği Gazze’nin dış dünya ile ilişkisi sınırlı. Özellikle çocuklar zor koşullarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyor.

Kimse Yok mu Derneği, bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarını artırma kararı aldı. Gazze’de koşulların iyice zorlaştığını belirten Kimse Yok mu Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, “Yardımların katlanarak artması için hayırsever Türk milletinden desteklerini esirgememelerini istirham ediyorum.” dedi. Gazze Barış Derneği yetkilisi Dr. Naser Elsadi de “Süt, un gibi temel ihtiyaç maddelerinin temini oldukça güçleşti. Türkiye’den gelecek yardımlar buradaki çocuklar için gerçekten çok kıymetli.” ifadelerini kullandı.
 
Kimse Yok mu Derneği, son bir ay içinde 13 bin kişiye iftar yemeği, 2 bin aileye gıda kumanyası, 200 aileye ev eşyası, 350 aileye battaniye ve 300 kişiye giyim yardımında bulundu. 60 bin kişinin temiz içme suyuna ulaşması için su kuyusu açtıran dernek, 1000 Gazzeli çocuğun Ramazan boyunca günlük süt ihtiyacını karşılıyor, 335 çocuğun ameliyatlarını da yaptırdı. İsrail’in Gazze saldırısının ardından yardımları artırma kararı alındı. 2006 yılından beri Gazze’ye yardımların aralıksız devam ettiğini söyleyen Kimse Yok mu Yurtdışı Yardımlar Koordinatörü Yusuf Yıldırım, “Gazze’de hayat koşulları iyice zorlaştı.” dedi. Temel ihtiyaç malzemelerinin dahi bölge halkı tarafından temin edilmesinin çok zor olduğunu belirten Yıldırım, “Kudüs temsilciliğimiz ve yerel partner derneklerimizle birlikte bölgedeki ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyoruz. Yardımların katlanarak artması için hayırsever Türk milletinden desteklerini esirgememelerini istirham ediyorum.” dedi.
 
Gazze Barış Derneği yetkilisi Dr. Naser Elsadi de Kimse Yok mu ile birlikte yakın zamanda Gazzelilerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için bir kampanyaya başladıklarını ve saldırı sırasında yaralananların da tedavisine de destek olduklarını söyledi. Elsadi, “Kimse Yok mu’nun ulaştırdığı yardımlar ile başta yetimler olmak üzere ihtiyaç sahibi ailelere gıda desteği sağlamaya devam ediyoruz. Ancak son günlerde zorlaşan hayat koşulları ile birlikte süt, un gibi temel ihtiyaç maddelerinin temini oldukça güçleşti. Türkiye’den gelecek yardımlar buradaki çocuklar için gerçekten çok kıymetli. ” ifadelerini kullandı.
 
Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.