İşgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşa ediliyor

İşgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşa ediliyor

Filistin Toprağı Savunma ve Yahudi Yerleşimine Karşı Direniş Ulusal Ofisi tarafından yayınlanan haftalık raporda, işgalcilerin, Filistinlilere ait topraklarda yeni işgal birimleri inşasına hız verdiği belirtildi.

Raporda ayrıca, yargının, Filistin vatandaşlarının hayatlarıyla ilgili birçok davada siyasi kararlar aldığını ve adil yargılama hakkını ihlal ettiğini bildirdi.

Yahudi yerleşim çalışmalarına dair haftalık raporda, Filistinlilere ait topraklara el konulmasını meşrulaştırmak ve yerleşim faaliyetleri yararına kullanılması için siyasi birimlerin müdahalelerine yer verildi.

Raporda, işgal yönetiminin izlediği siyasi politikaların, Filistin toprakları üzerinde yasa dışı konutlar yapmakta Yahudi yerleşimcileri cesaretlendirdiğine dikkat çekildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te yeni yasadışı yerleşim konutları inşa eden siyonist işgal rejiminin bölgedeki faaliyetlerini hızlandırdığına işaret edilen raporda, Kudüs’te bulunan Ramat Shlomo Yahudi yerleşim merkezine 108 yeni konut inşa edilmesi planının onaylandığı hatırlatıldı.

İşgal rejimi sözde Bayındırlık ve İskân Bakanlığı, 15 Aralık'ta Givat Hamatos bölgesinde 1257 yeni yerleşim biriminin inşasına başlanacağını açıklamıştı.

Siyonist işgal rejimi, 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimleri inşa etmeye devam ediyor. Bu zaman zarfında iktidara gelen yeni işgal hükümetleri, yerleşim yerlerini, Filistin topraklarını Yahudileştirme aracı olarak kullanma politikasını aralıksız olarak sürdürdü.

Siyonist işgal rejimi, "Büyük Kudüs" hayali için Yahudi yerleşim alanlarını genişletmek amacıyla coğrafi teması olan Batı Şeria'daki tüm Filistin topraklarını işgal etmeye yönelik faaliyetler yürütüyor.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.