İşçilerde ‘Doğu Paketi’ sevinci

İşçilerde ‘Doğu Paketi’ sevinci

Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Yatırım ve kalkınma hamlesi’ Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sanayi sitelerinde çalışan işçilere de umut oldu.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesindeki 1. Sanayi Sitesi’nde 30 yıldır oto kaporta ustası olarak çalışan Muhsin Erdoğmuş “Başbakan’ın açıkladığı paketle iş imkanlarının yaratılması bizi heyecanlandırdı. Arzumuz gençlerimize, geleceğimize umut olan bu paketin hayata geçmesi. Büyük bir umut içerisindeyiz” diye konuştu.

İNSANLAR İŞSİZ KALMAZ

Kayapınar ilçesindeki 3. Sanayi Sitesi’nde hurdacılık yapan 18 yaşındaki Maruf Dülek, yaklaşık 4 yıldır sanayide topladığı hurdaların satışından elde ettiği gelirle ailesinin geçimini sağladığını söyledi. Yatırımların hayata geçmesi ile iş bulmaya yönelik ümitlerinin artacağını belirten Dülek “Bazıları iş için batı illerine mevsimlik işçi olarak gidiyor. Hiç olmazsa insanlar işsiz kalmaz” diye konuştu. Oto yıkamada çalışan evli ve bir çocuk babası Bilal Çiçek, gençlerin iş sahibi olmasıyla birçok sorunun ortadan kalkacağını dile getirerek, terör olaylarının sona ermesini istediklerini,bölgede huzurun hakim olmasını beklediklerini söyledi.

TERÖR ORTADAN KALKACAK

Elazığ Sanayi Sitesi’nde oto boyama işinde 6 yıldır çalışan Aydın Tuncer de “Bu yatırımların yapılmasıyla Doğu’nun kalkınacağına, işsizliğin azalacağına inanıyorum. Bu fabrikalar çoğalırsa bölgede işsizlik tamamen bitecek, terör ortadan kalkacaktır” dedi. Yapılacak yatırımlarla terör örgütlerinin artık insanları istismar edecek fırsat bulamayacaklarını dile getiren Tuncer “Ne kadar memleketimize sahip çıkarsak ve çalışırsak, o kadar güçleniriz, kazanırız, teröre fırsat vermeyiz” dedi. Sanayi sitesinde oto elektrik işinde çalışan Fatih Sarı ise bölgede kurulacak fabrikalarla gençlerin çok daha rahat iş bulma olanağına kavuşacağını belirterek, “Doğu ve Güneydoğu’daki terör olaylarına karşıyız. Bu terör saldırıları hem işimizi hem de gençlerimizi çok etkiledi. Başbakan’ımızın çıkardığı teşvik paketiyle gençlerimize iş imkanı sağlanacak” dedi.

‘EKMEK PARASI KAZANMAK İSTİYORUZ’

Batman 2. Sanayi Sitesi’nde çalışan Eyüp İtmiş, yaşanan terör olaylarından hem maddi hem de manevi olarak etkilendiklerini söyledi. Olaylar nedeniyle 30 işçiyi işten çıkarmak zorunda kaldıklarını dile getiren İtmiş, birçok yatırımcının bölgede huzur olmadığı gerekçesiyle yatırım yapmaktan vazgeçtiğini anlattı. İtmiş, bölgeye yatırım yapılmasını beklediklerini aktardı. Motor ustası Mahmut Kalkan da açıklanan paketi çok olumlu bulduğunu belirtti. Yaşanan olayların son bulmasını istediklerine işaret eden Kalkan, paketin küçük esnafı da kapsamasını beklediklerini kaydetti. Kalkan, paketin en kısa sürede hayata geçmesini beklediklerini anlattı. Kaporta ustası Mustafa Arı, açıklanan paketten dolayı umutlu olduklarını ifade ederek, “Biz burada ekmek parası kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Star

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.