İşçiler 3 aydan beridir maaş almıyor

İşçiler 3 aydan beridir maaş almıyor

Karaman'daki maden ocağına su basması olayıyla ilgili olarak işçi ve yakınları konuştukça işçilerin nasıl istismar edildiği ortaya çıkıyor.

Ermenek Güneyyurt’ta su dolan Has Şeker Madencilik’e ait ocakta mahsur kalan 18 işçiye, işverenin torba yasa bahanesi ile 3 aydır maaş vermediği ortaya çıktı. İki oğlu madende mahsur kalan baba Şükrü Haznedar, “Oğullarım 3 aydır para alamıyordu. Alacaklarının ödeneceği vaadiyle indikleri madenin önünde umutsuz bekliyorum” dedi. Baba Haznedar'ın "alacaklarıyla şimdi suyun bastığı madende kaldılar" cümlesi içimizi burktu. 
 
RAMAZAN’DAN BU YANA MAAŞ ALAMAYAN VAR
 
Torba Yasa sonrası işletmecilerin maliyetten kazanamadığını zamandan kazanmaya çalıştığını bir madenci, Ramazan ayından beri maaşların verilmediğini söyledi. Bir başka maden işçisi ise “Bize işe dönmememiz durumunda hakkımızda yasal işlem başlatılacağını ve bir daha maaş verilmeyeceğini söylediler. Aramızda kredi borcu olan, eşi hamile olup sigortaya ihtiyacı olan, son kalan 50 günlük primini doldurmak için geri dönenler var” bilgisini verdi. 
 
'ALACAKLARIYLA ŞİMDİ MADENDE KALDILAR'
 
Ocağın kapısında bekleyen Şükrü Haznedar, içeride kalan iki oğlundan ve diğer madencilerden bir haber gelmesini bekliyor. Çaresiz baba Haznedar, çocuklarının 3 aydır alacaklarını alamadığını söyledi ve ekledi: " ‘Paralarınızı vereceğiz, gelin’ dediler, ocağa indiler. Alacaklarıyla şimdi suyun bastığı madende kaldılar."
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.