İşçi heyeti TOFAŞ'la görüştü

İşçi heyeti TOFAŞ'la görüştü

TOFAŞ'ta eylem yapan işçi temsilcileri firma yetkilileriyle ikinci kez görüştü.

Görüşme sonrasında açıklama yapan işçi İbrahim Gürlek, "Yetkililer, yarın sabah işe başlamamız şartıyla hiç kimsenin işten çıkarılmayacağını, maaşlarımızın da aynı şekilde olacağını söyleyerek, işe dönmemizi istedi. Biz de sizlerle yapacağımız görüşmeler sonucu kendilerine cevap vereceğimizi söyledik" diye konuştu.

Bursa'da üretim yapan Renault fabrikasında başlayan iş bırakma eylemine TOFAŞ ve Coşkunöz'den sonra MAKO'da çalışan işçiler de dahil oldu. TOFAŞ konu ile ilgili bu sabah KAP'a bir açıklama yaptı. Açıklamada, sorunlar çözülene kadar üretime ara verildiği bildirildi. Geçtiğimiz hafta perşembe akşamı başlayan ve 15 bini aşkın işçinin destek verdiği eylemlerde öne çıkan talepleri arasında, bağlı bulundukları Türk Metal Sendikası'nın fabrikalardan çıkarılması ve ücret dengesizliğinin giderilmesi öne çıkıyor.

'YARIN İŞE BAŞLAMAMIZ ŞARTIYLA HİÇ KİMSENİN...'
TOFAŞ'a ait fabrikanın önünde eylem yapan işçilerin aralarından seçtiği temsilciler ise ikinci kez firma yetkilileriyle görüştü. Daha sonra arkadaşlarına bilgi veren temsilcilerden İbrahim Gürlek, yetkililerle görüşmelerinden beklentilerini karşılayacak bir sonuç çıkmadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yetkililer, yarın sabah işe başlamamız şartıyla hiç kimsenin işten çıkarılmayacağını, maaşlarımızın da aynı şekilde olacağını söyleyerek, işe dönmemizi istedi. Biz de sizlerle yapacağımız görüşmeler sonucu kendilerine cevap vereceğimizi söyledik. İşverenle hiçbir problemimiz yok, sorunumuz sendika yöneticileriyle. Sakin olun, beklemeye devam edelim. Kendi adımıza olumlu sonuç alıncaya kadar beklemeye devam edeceğiz." Oyak Renault'da çalışan işçilerin daha önce kabul edilen 2014-2017 dönemine ait sözleşme koşullarının iyileştirilmesi talebiyle Cuma günü başlattığı eylem TOFAŞ işçilerinin de katılımıyla devam ediyor.

RENAULT'TA 2 BİN 500 İŞÇİ
Reuters'a dün açıklama yapan Oyak Renault yetkilisi, "15 Mayıs'ta Oyak-Renault otomobil fabrikalarında başlayan önceden öngörülmeyen bir duruş devam ediyor" dedi ve içeride ve dışarıda eyleme katılan 2,500 işçinin olduğunu söyledi.

Yetkili, bu eylemlerin sektör için tehlike oluşturduğunu belirterek; işveren temsilcisi Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ve sektörün diğer üreticileri ile görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.