İşaret Diliyle Kur`an-ı Kerim Eğitimi

İşaret Diliyle Kur`an-ı Kerim Eğitimi

Erzincan Müftülüğü tarafından işitme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim Kursu düzenlendi.

Erzincan İl Müftülüğü mescidinde basın mensuplarına işaret diliyle Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrenme eğitiminin tanıtımı yapıldı.

Önümüzdeki günlerde yapılması planlanan “Engellilere Yönelik İşaret Diliyle Kur’an ve Dini Bilgiler Kursu Projesi” kapsamında, halen Erzincan Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde Erzincan İl Müftülüğü'nce açılan Engelliler için Kur’an Kursu sınıfına kayıtlı öğrenciler tarafından basın mensuplarına sunum ve tanıtım programı yapıldı.

Erzincan İl Müdürlüğü şunları ifade etti: 
"Erzincan İl Müftülüğü olarak örnek bir projeye daha böylece imza atmanın haklı gururunu ve sevincini yaşıyoruz. İşaret Dili Kur’an ve Dini Bilgiler Öğretmenleri tarafından kursumuzda Kur’an-ı Kerim öğreniminin yanı sıra namaz sureleri, dini bilgiler ve hadis-i şerif dersleri veriliyor. Namazın nasıl kılınacağı öğretiliyor. Kursa katılan öğrenciler, öğrendiklerini işaret diliyle de ayrıca ifade ediyorlar."

İl Müftülüğü tarafından işitme engellilere yönelik kurs, yaklaşık üç ay önce on iki bayan öğrencinin kursa kaydolmasıyla başladı. Bu konuda İl Müftüsü Yavuz Karabayır; “Yapılması tasarlanan kurs ile bu eğitimin daha profesyonel, kapsamlı, materyal açısından daha zengin, içerisinde tıbbi cihazların bulunduğu, sosyal nitelikli faaliyet alanları bulunan, din eğitimini daha da iyileştirilmiş imkânlarla verebileceğimiz bir kurs inşa etmeyi hedeflemekteyiz. İnşallah yapmayı planladığımız bu kurs ile Erzincan’ımıza bir büyük hizmet yuvasını açmanın ve engelli vatandaşlarımızın da dini bilgiler ve Kur’an Öğrenme ihtiyaçlarını karşılamanın haklı gururunu yaşayacağız. Erzincan’lı kardeşlerimizin, hayır sahiplerinin ve hayra ortak olup hayırlarda yarışmak isteyen herkesin bu niyet ve gayretlerimizde bizlere yardımcı olmalarını ve dua etmelerini bekliyoruz” dedi.

diniajans

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.